Ai calitatile necesare ale unui freelancer ?

  • Public
By Administrator 2271 days ago

Foarte multi salariati au visat macar o data in viata lor sa lucreze independent, pe cont propriu, adica sa devina freelanceri. Care este provocarea cea mai mare pentru ei ?

Sa invete sa isi administreze timpul cat mai inteligent. Majoritatea persoanelor aleg sa lucreze ca freelanceri deoarece urasc sa aiba un orar impus de altii si deoarece isi doresc sa devina prorpiul lor sef. Nu vor nici sa dea socoteala celorlalti. Majoritatea freelancerilor au un suflet de artist solo si lucreaza mult mai bine in afara interferentelor, daca nu depind de ceilallti colegi si de politicile unui birou.

Celelalte calitati cerute sunt:

         - aptitudinea de a suporta izolarea, linistea.

         - Increderea. Atunci cand un freealncer lucreaza singur, pentru acesta este mult mai greu. Cei care lucreaza in sanul unei echipe se pot ascunde dupa ceilalti si pot da vina pentru greseilile lor pe ceilalti. Freelancerii sunt cei care gresec, care trebuie sa dea socoteala si care trebuie sa isi repare greselile.

         - Increderea, siguranta este foarte importanta chiar primordiala pentru unul din aspectele muncii ca freelancer – asigurarea propriei sale promovari. Daca nu ii poti convinge pe ceilalti sa te aleaga, ca meriti sa te ocupi de proiectele lor nu vei reusi niciodata. O competenta care este la fel de importanta si daca esti respins. Daca o relatie cu un client nu decurge deloc bine sau daca o afacere esueaza trebuie sa fii capabil sa nu o iei personal.

         - Capacitatea de a nu baga in seama elementele perturbatoare. La un loc de munca «normal», la birou esti mereu inconjurat de repere care iti amintesc ca trebuie sa dai socoteala celorlalti. Acasa mereu se poate intampla ceva care sa te distraga. Trebuie deci sa gasesti o metoda potrivita pentru a nu cadea in aceasta extrema. Iti poti impune une reguli stricte facand unele pauze de care sa te tii.

         - Trebuie sa faci fata procrastinarii. Acasa nu vei avea reuniuni zilnice in care sa dai mereu raportul si sa informezi sefii cu privire la felul in care avansezi si decurg treburile. Dar pentru unii tocmai statulul de independent, de freelancer este cel care ii ajuta sa treaca peste procrastinare deoarece sunt liberi sa isi organizeze munca dupa bunul lor plac si sa faca unele lucruri care ii motiveaza si mai mult. 

Citeste si:Comments