Cum sa incepi o activitate Freelancing fara nici o experienta ?

By Administrator 3583 days ago

Activitatile si industria Freelancing s-au bucurat de o crestere impresionanta in ultimii ani.

Daca ar fi sa ne uitam pe international, in 2012 ziarul Financial Times a avut un articol care spunea ca numarul de Freelanceri inregistrati la nivel mondial a crescut cu 10-15% pe an, incepand cu anul 2008. Este posibil sa fie aici o corelatie cu aceasta criza financiara internationala, si cu nevoia tot mai acuta de a gasi costuri mai mici, si de a externaliza anumite servicii pentru a eficientiza activitatile de business.

In afara de programul de munca mai flexibil, freelancerii tind sa fie mai relaxati si mai increzatori in viitorul lor. Intr-un sondaj recent, 90% dintre freelancerii intervievati au declarat ca sunt mai fericiti decat erau inainte de a incepe o activitate freelancing, si ca sunt optimisti in ceea ce priveste evolutia carierei lor viitoare.

Cu asemenea perspective, nimeni nu ar considera deplasat, sa te gandesti chiar tu la o asemenea activitate. Daca ar fi sa iei in considerare o asemenea abordare a carierei tale, este bine sa cunosti cativa pasi sau repere care sa te ghideze si sa-ti ofere raspuns la intrebarea : "Cum pot sa incep o activitate freelancing ?"

1. In primul rand alegeti domeniul de expertiza. In aceste vremuri aproape orice poate fi externalizat. De aceea este bine ca Cv ul tau sa contina cat mai multe skill-uri care-ti ofera implicit o deschidere catre mai multe oportunitati freelancing.
S-ar putea sa fie nevoie sa gandesti putin "outside the box" - nu toti suntem designeri grafici sau programatori - dar ai putea descoperii abilitati ale tale, care-ti pot oferi oportunitati freelancing. De exemplu, daca esti scriitor bun, ai putea dezvolta o activitate freelance de scriitor de articole.
Nu fi paralizat de idei preconcepute, genul ca nu te pricepi tu sau nu experienta sa faci cutare job sau activitate. Ai sa fii surprins cat de putina experienta iti trebuie, pentru a incepe. Putina incredere in tine si in abilitatile tale este de ajuns sa te duca departe.

2. Creeaza-ti un brand - este un alt aspect foarte important al activitatii de freelancer. Vom aborda aceasta tema intr-un articol separat zilele urmatoare.Comments