Daca vrei sa reusesti ca Freelancer, creeaza-ti un brand!

  • Public
By Administrator 2116 days ago

Daca vrei sa ai succes in lumea freelancing-ului, ai nevoie sa-ti creezi un brand puternic, care sa te diferentieze de competitie. Brand-ul tau personal este chiar identitatea ta, asta inseamna : website-ul tau, blogul sau paginile de social media.
Trebuie sa-ti comunici clar propunerea unica de vanzare, adica, ce te face pe tine special si te diferentiaza de ceilalti.

Cu asta in minte, ar trebui, dupa parerea mea, sa te focusezi pe o nisa, sau un segment de clienti specific. Va dau un exemplu: ca si grafic designer, poti sa te axezi numai pe clienti startup, sau foarte mici. Aceasta forma de specializare te va face mai atractiv in fata clientilor potentiali, si iti va mari sansele de reusita. Daca incerci sa te adresezi tuturor, este posbil sa nu ai succes, sau sa fi obligat sa practici cele mai mici preturi posibile.

Asa cum va spuneam intr-un articol precedent, in urmatoarea perioada de timp, vom lansa un serviciu gratuit, de prezentare a oricarui freelancer interesat, pe un virtual business card, similar cu cel de aici. Domeniul tau, de tip virtualme.info/numeprenume sau numeprenume.virtualme.info, va va ajuta sa va prezentati mai usor clientilor potentiali.

Domeniul tau de pe virtualme.info va aparea primul in rezultatele google, atunci cand esti cautat dupa nume si prenume. Astfel, vei fi gasit si contactat foarte usor, evitand o situatie intalnita in marea majoritate a cazurilor, cand, atunci cand esti cautat, apari pe prima pagina cu contul facebook, pe alta pagina cu contul linkedin, (asta in cazul fericit) fiind foarte greu sa fi contactat in acest fel.

Pentru a putea fi informat cu privire la data lansarii acestui serviciu si cu modalitatea de revendicare a numelui personal pe acest domeniu, te rog sa te inregistrezi pe platforma freelancer congrazie, sau sa ne urmaresti pe facebook aici.

Un alt aspect important al activitatii de Freelancer este portofoliul. Intr-un articol urmator vom vorbi despre cum trebuie sa procedezi sa-ti construiesti portofoliul, tu fiind incepator in activitatea de liber profesionist.

 

Articole similare: Cum sa incepi o activitate Freelancing fara nici o experienta ?Comments