• Blogs
  • Administrator
  • Cum sa-ti construiesti portofoliul si recomandarile ca freelancer incepator ?

Cum sa-ti construiesti portofoliul si recomandarile ca freelancer incepator ?

  • Public
By Administrator 2117 days ago

Lumea Freelancing-ului nu are covorul rosu din lumea corporatista. Majoritatea clientilor, sau a celor care prospecteaza, nu sunt interesati de calificarile tale. Ii intereseaza numai ce ai facut in trecut, ce portofoliu de lucrari ai. Daca li se pare ca li se potriveste, sau esti ce cauta, vor lucra cu tine.

De aceea, daca esti bun in ceea ce faci, si iti poti demonstra abilitatile prin lucrarile tale realizate, adica un portofoliu de calitate, si recomandari pozitive din partea clientilor tai, ai toate sansele sa reusesti. Problema este cum poti sa-ti construiesti si sa ai un portofoliu de aratat, tu fiind un freelancer incepator.

Sunt multi freelanceri care reactioneaza la aceasta problema, alegand joburi prost platite fara o valoare adaugata pentru client mare, sau, ofertand cotatii mici pentru proiectele scoase la licitatie. Aceasta ii va conduce intr-un cerc vicios, intr-o perioada de timp mediu spre lung, fiind obligati sa coloare tot mai mult cotatiile de pret si ajungand la un moment dat sa nu mai castige nimic pentru ei sau sa fie cotati ca neprofesionisti. Ca sa lucrezi pentru clientii care platesc bine, trebuie sa demonstrezi ca meriti bani multi pentru munca pe care o faci.

Asa ca, nu te da in laturi sa lucrezi pro-bono pentru clientii importanti, care trebuie, care ar da foarte bine in portofoliul tau de lucrari, cand esti incepator. Munca gratuita pe care o faci in aceasta perioada a carierei tale, poate valora foarte mult la un moment dat. O lucrare in portofoliu tau, pentru un client important, sau mai mult, o recomandare venita de la un client de genul asta, iti poate certifica abilitatile si calificarile si poate reprezenta o piatra de hotar in construirea brandului tau personal si in fundamentarea preturilor pentru serviciile tale.

In aceasta etapa a carierei tale ca freelancer pro bono, pentru a oferii servicii gratuite ar trebui sa alegi numai clienti cu reputatie foarte buna, cunoscuti ca fiind clienti pretentioasi, si care platesc bine pentru servicii.

In momentul in care esti pregatit cu portofoliul, si ai in spate cativa clienti care te pot recomanda, poti sa incepi sa-ti cauti clienti pe platformele freelancer dedicate.

Noi aici incercam sa dezvoltam o platforma pentru freelancerii din Romania, unde sa se intalneasca cererea cu oferta de servicii freelance, pentru spatiul romanesc.

Reteaua noastra de site-uri mai cuprinde :

Zerodesk.ro  - Platforma pentru a-ti oferii serviciile freelancer contra cost. Sistemul garanteaza atat plata serviciilor realizate, cat si livarea unor serviciilor in conformitate cu anuntul de vanzare. Acest tip de servicii se numesc microjoburi.

Pixl.ro - Platforma dedicata pentru freelancerii fotografi, sau pasionatii de fotografie. Iti poti expune portofoliul si te poti prezenta gratuit.

Succes !

Alte articole din aceasta serie :

 

 Comments