De ce trebuie un freelancer sa detina un blog?

  • Public
By Administrator 3818 days ago

Un freelancer ar trebui sa aiba un blog? Iata o intrebare care este legitima si la care acest articol incearca sa aduca niste elemente de raspuns.

Azi numerosi sunt freelancerii care se intorc inspre retelele sociale pentru a-si publica articolele in domeniul lor de activitate, in loc sa isi creeze si sa isi puna la punct propriul lor blog. Alti antreprenori independenti nu poseda decat un site static unde nu isi expun decat serviciile care nu tin de rubrica « Noutati». Site-ul lor este updatat doar o data pe an pentru a-si mari tarifele...

Intrebarea de azi este deci daca este important sau nu sa detii un blog atunci cand esti freelancer.

Avantajele. Iata mai intai care sunt avantajele pe care le prezinta detinerea unui blog pentru cei care sunt freelanceri. Acestea sunt destul de numeroase. Un blog reprezinta pentru freelanceri:

  • O prezenta web pentru activitatea lor.
  • Un loc pentru a descrie activitea si serviciile lor.
  • O oportunitate de a-si arata competentele, experienta si talentul publicand pe blog niste articole de calitate.
  • O posibilitate de a crea o noua retea cu niste potentiali clienti.

Un alt avantaj deloc de neglijat –publicarea in mod regulat a unor articole de calitate poate fi un atu major atunci cand vine vorba despre referintele despre site-ul tau in motoarele de cautare.

Daca avantajele crearii propriului blog sunt destul de numeroase din pacate sunt si unele dezavantaje. Inconvenientele nu sunt foarte numeroase si majoritatea sunt in stransa legatura cu timpul.

  • Crearea unui blog si intretinerea acestuia necesita destul de mult timp.
  • Publicarea unor articole de calitate cat mai des este inca un lucru care necesita timp.
  • Mentinerea la zi a unui blog la fel.

Blog freelance versus blog comercial. Blogurile nu sunt toate la fel. Diferenta dintre un blog freelance si unul comercial este faptul ca acesta din urma se bazeaza pe obtinerea unor venituri plecand de la continutul de pe blog. In schimb, un blog de tip freelance este cel care iti va promova activitatea, activitate pe baza careia vei si castiga bani.

Nu uita ca un blog trebuie sa aiba niste articole de calitate si sa fie axate in jurul activitatii tale de freelancer.

Esti un freelancer? Tu detii un blog pentru a-ti promova activitatea? Esti de parere ca un blog poate sa fie acel detaliu care face diferenta? Ce tip de continut oferi vizitatorilor tai?Comments