Cum sa iti pastrezi motivatia atunci cand esti freelancer?

  • Public
By Administrator 2078 days ago

A fi freelancer reprezinta un stil de viata pe care multe persoane il invidiaza. Dar inseamna si unele provocari, dificultati in viata de zi cu zi, intrebari si indoieli permanente. Inseamna si unele angoase care uneori au efecte grave asupra motivatiei. Izolarea poate atarna si ea greu asupra celor care lucreaza fara colegi. Deci nu este usor sa iti pastrezi motivatia mai ales atunci cand clientii sunt destul de rari.

Iata cateva sfaturi si idei care te-ar putea ajuta atunci cand simti ca nu mai ai motivatie si ca totul nu merge asa cum ar trebui.

Trebuie sa iubesti ceea ce faci. Ai incedibila sansa de a alege meseria pe care o practici si de a alege ceea ce iti place sa faci. Gandeste-te ca aceasta este o sansa pe care multi nu o au. Pentru a te convinge de asta fa un mic sondaj in jurul tau si intreaba-i pe cei din jur daca le place ceea ce fac mai ales daca sunt salariati. Vei ajunge la niste concluzii foarte interesante…

Aminteste-ti ca ai ceea ce altii nu au. A fi freelancer inseamna si sa iti stapanesti timpul pe care il detii, sa il organizezi asa cum vrei, sa iti alegi clientii si proiectele pentru care vrei sa muncesti. Si de acest lucru nu se poate bucura oricine. Amuza-te listand evenimentele importante dintr-o zi si comparandu-le cu cele ale unui apropiat salariat. Si aici vei vedea unele diferente.

Acorda-ti unele pauze de respiratie. Pentru a face fata muncii, este important sa faci si unele pauze. Atunci cand lucrezi singur ai uneori tendinta sa neglijezi aceste perioade care sunt indispensabile.

Activitatea trebuie sa fie cat mai variata. Pentru a evita ca monotonia sa se adauge singuratatii, este posibil sa ai o viata zilnica cat mai variata. Pentru a pastra o diversitate in cotidian, fixeaza-ti si unele obiective pe termen scurt care sa fie cat mai variate zi dupa zi.

Frontiera personala/profesionala. Un freelancer trebuie si sa reziste tentatiei de a nu incepe ziua mult prea tarziu. Ideal ar fi sa inceapa ziua la fel ca si un salariat sau de ce nu mai repede. Separarea dintre timpul de lucru si timpul personal este extrem de importanta la fel ca si delimitarea spatiilor.

Unii trebuie sa dea dovada si de disciplina pentru a ramane motivati. Respecta deci un orar.  Un dezechilibru poate sa distruga capacitatile de lucru si motivatia

Ai nevoie si de unele momente de satisfactie. Satisfactiile sunt cele care hranesc  motivatia. Deci o saptamana de lucru incoronata de succes, plina de satisfactie poate fi raspaltita cu o zi libera. Trebuie sa o savurezi la justa sa valoare.

Trebuie sa ai propriile obiective de realizat. Tu esti cel care isi fixeaza propriile obiective si tot tu esti cel care le realizeaza. Foarte frumos, nu-i asa? Tu esti cel care detine fraiele carierei tale, nu altii, tu iti desenezi, trasezi ruta si nu un superior care se ocupa de tine.

Si cel mai important- ramai pozitiv.

 

Articole similare:

http://congrazie.ro/blog/view/20794/cum-iti-poti-castiga-traiul-lucrand-ca-freelancer#.UsrnU_QW1zg

http://congrazie.ro/blog/view/20686/cele-6-reguli-de-aur-ale-freelancer-ului#.UsrngvQW1zg

 Comments