Cele 6 reguli de aur ale freelancer-ului

  • Public
By Administrator 3337 days ago

Urmatoarele sfaturi sunt valabile pentru absolut toti freelancerii. Cu ajutorul acestor sfaturi speram noi ca veti fi mai eficienti si ca veti evita neplacerile de orice gen.

Nu ai de lucru, nu ai bani

Este prima regula. Iata de ce, cu buna dimineata, imediat ce te ridici din pat, iti faci cafeaua si te pui imediat pe treaba.

Organizare

Trebuie sa-ti impui propria disciplina. De exemplu, cand copiii sunt la scoala, poti munci cateva ore bune in liniste. Organizarea trece si prin ierarhizarea sarcinilor de efectuat. Incepe progresiv: de la cea mai simpla, la cea mai dificila sarcina. Seara, opreste-te intr-un loc in care o vei putea lua cu usurinta de la capat dimineata. Neavand un sef care sa te preseze doar tu esti in masura sa-ti organizezi astfel timpul incat sa respecti termenele limita.

Ocupa-te de ceea ce este urgent

Regula absoluta cand lucrezi singur este, dupa cum spuneam mai sus, sa-ti organizezi timpul si sa respecti termenele limita. In momentul in care ai o comanda urgenta, acorda-i toata atentia ta. Cand iti faci programul pe ziua respectiva, ai grija ca acesta sa fie cat se poate de realist. Ai grija sa nu te lansezi in proiecte pe care nu le poti respecta.

Comporta-te ca un profesionist

Deoarece nu ai in fata ta clientul, trebuie sa-l convingi pe acesta de la distanta ca esti omul potrivit pentru proiectul pe care ti l-a propus. Pentru asta exista unele reguli de respectat care-ti asigura o comunicare eficienta. A comunica inseamna a da si a primi informatii. Telefonul si internetul sunt, in acest sens, niste mijloace de comunicare indispensabile. Pentru a nu pierde niciun detaliu, in timp ce vorbesti cu clientul ia-ti notite. Inainte de a incheia discutia, rezuma discutia pentru a verifica daca va aflati pe aceeasi lungime de unda.

Continua sa te vinzi

Chiar daca lucrezi de acasa, asta nu inseamna ca lumea trebuie sa uite de tine. Tu esti cel care trebuie sa-si asigure propria publicitate, sa te promovezi. Doar astfel vechii clienti isi vor aminti de tine.

Evita izolarea

Persoanele care parasesc un birou din cadrul unei firme pentru a lucra la biroul din confortul propriei locuinte trec printr-o tranzitie destul de dificila. Cel mai greu pentru ei este sa evite izolarea. Asista la seminarii, la stagii sau la ateliere de lucru, vorbeste pe internet, pe forum cu oamenii...ai o multime de solutii de evitare a izolarii. Comments