Log in

Administrator

Ce Inseamna sa fii un Freelancer in Romania

  • Public
By Administrator 4001 days ago

Ce inseamna sa fii un Freelancer?

Un liber profesionist, sau Freelancer, este o persoana care lucrează independent ori in zona online ori in afara acestei zone, in viata reala. Nu are un conducator, este propriul sau sef.

Ce face un Freelancer?

Un Freelancer trebuie sa-si ofere serviciile intr-un mod profesionist. Cei mai de succes liber profesionisti sunt cei care stiu sa sa fie creativi, care au cunostiinte temeinice si nu in ultimul rand, care inteleg nevoile clientului atat de bine incat acesta ramane fidel colaborarii pe termen lung.

Cat poate castiga un liber prefesionist ?

Exista situatii in care un Freelancer poate castiga mult mai bine decat un angajat full time. Dar, ca si in al doilea caz, depinde de aptitudinile si tipurile de servicii pe care le ofera. Programatorii castiga mai bine probabil, decat ceilalti care lucreaza ca liber profesionisti. Daca esti proprietarul unui blog si ai aptitudini de scriitor, poti scrie contra cost articole sponsorizate, care sunt platite mai bine sau mai prost, in functie de Page rank-ul blogului si a autoritatii acestuia. Depinde de tipul de servicii pe care le prestează, domeniul în care se pricepe cel mai bine, cât se implică când lucrează şi care sunt tarifele minime impuse de el.

Sunt multumiti cei care lucreaza ca Freelancer?

Daca lucrezi ca Freelancer ai avantaje dar si unele dezavantaje.

congrazie

Poti sa lucrezi doar cand vrei si cat vrei, dar daca nu reusesti sa fii suficient de bine platit pentru orele lucrate, poti sa fii in extrema cealalta, anume sa fii in situatia sa muncesti mai mult decat daca ai fi angajat. In cateva ore de lucru poti sa faci un logo si sa castigi 50/100 de dolari, sau poti sa castigi o licitatie pentru joburi freelancer, si sa realizezi un logo pentru o firma importanta pentru care sa fii platit cu sume semnificative.

Să lucrezi ca freelancer in Romania poate fi şi greu şi uşor, depinde, până la urmă oriunde este greu.Acest job poate fi unul temporar sau unul de lungă durată. El poate asigură un salariu, sau o pensie la bătrâneţe, si poate fi foarte eficient pentru cei care nu doresc să aibă un job stabil, sau cei care vor ceva în plus. Singurul site din Romania unde poti licita proiecte gratuit sau poti posta joburi este congrazie.ro, care este afiliat Freelancer.com, cel mai mare site de gen din lume.

Tu ce părere ai despre un Freelancer?

Comments