Cum iti poti castiga traiul lucrand ca freelancer?

  • Public
By Administrator 3328 days ago

Pentru a castiga bani pe Internet, nimic nu se compara cu activitatea de freelancer. Daca dispui de o competenta specifica, o poti fructifica. Vorbesti o limba straina? Ai o anumita abilitate in a redacta articole? Esti un profesionist al limbajelor de programare? In acest caz, decat sa lucrezi pentru un patron mai bine te lansezi drept freelancer. Iata insa ce trebuie sa faci pentru a fi sigur ca reusesti.

Fii prezent acolo unde trebuie. Din nefericire, contractele sau proiectele nu vor cadea din cer. Inainte de a fi recunoscut ca un freelancer in activitatea ta trebuie sa devii vizibil pentru toti. Cea mai buna modalitate este sa fii prezent acolo unde vei fi cautat. Unele platforme au fost create pentru a ajuta angajatorii si freelancerii sa se intalneasca.

Castiga in notorietate. Pentru a fi angajat, trebuie sa fii cunoscut si recunoscut. Foarte rar se angajeaza un necunoscut fara sa dea dovada de competentele sale. Trebuie sa iti creezi notorietate apoi sa o pastrezi. Doua instrumente iti vin in ajutor – blogurile si forumurile specializate.

Trebuie sa stii sa te vinzi. Pentru asta iata care sunt cele sapte puncte cheie pentru a invata sa te vinzi cat mai bine si pentru a obtine numeroase proiecte.

  1. Redacteaza-ti cat mai bine profilul. Nu exista angajator care sa nu studieze profilul. Este o etapa must have. Trebuie sa fie clar, aerisit si bine scris.
  2. Trebuie sa ramai in specialitatea ta. Nimeni nu va avea incredere in cineva care stie sa faca de toate. Un freelancer care stie si design si promovare si redacteaza articole si multe altele este un lucru cam ciudat. Cum sa fii un exert daca faci atatea lucruri?
  3. O fotografie cat mai frumoasa. O poza cu tine la profil si nu un logo al unei firme este un lucru primordial. Angajatorul vrea sa stie cu cine are de-a face. In poza trebuie sa fii cat mai vesel deoarece angajatorii isi doresc pe cineva plin de entuziasm.
  4. Raspunde cu grija anunturilor. Mesajul pe care il trimiti trebuie sa corespunda primului contact intre tine si cel care angajeaza. Trebuie deci sa fie cat mai personalizat.
  5. Trebuie sa obtii niste comentarii cat mai bune. Un freelancer este judecat si in functie de aceste lucruri. Comentariile trebuie sa fi pozitive si sa faca elogiul talentului tau.
  6. Raspunde repede. Nimic nu este mai enervant decat un freelancer care nu raspunde atunci cand ai nevoie de el. Disponibilitatea te poate diferentia de ceilalti.
  7. Pune-ti in valoare portofoliul. Trebuie sa ai dovada de faptu ca stii sa faci foarte bine ceea ce faci. 


Comments