• Blogs
  • Administrator
  • Freelancer- cum sa am niste intalniri reusite cu niste clienti sau posibili clienti?

Freelancer- cum sa am niste intalniri reusite cu niste clienti sau posibili clienti?

  • Public
By Administrator 2587 days ago

Intalnirea cu clientii sau cu posibilii clienti este un lucru esential atunci cand esti freelancer si vrei sa iti gasesti noi misiuni sau proiecte. Este un exercitiu care are nevoie de o buna pregatire, dar si de dispozitii particulare pentru a reusi. Iata in acest articol cateva puncte esentiale pentru a reusi o intlanire.

Trebuie sa cunosti oferta si nevoile clientilor. Trebuie sa stii de fiecare data care sunt nevoile clientilor cu care te intalnesti. Trebuie sa cunosti si proiectele in linii mari. O atitudine care iti va permite sa anticipezi unele intrebari si sa ai raspunsurile pregatite. Iata detaliul in functie de care un client sau potential client isi poate da seama daca esti serios sau nu.

Punctualitatea. Este imperativ sa ajungi la timp la intalnire. Este o marca a politetii evidenta care sta drept marturie si pentru interesul pe care il acorzi clientilor si proiectelor lor.

Prezentarea. In mod evident, nu vei merge la o intalnire prost imbracat. Trebuie sa ai o prezentare fizica si orala in acord cu misiunea, sectorul si personalitatea ta. Hainele arata si ele cat de serios esti dar si vointa de a te adapta mediului in care lucrezi.

Ascultarea. Cea mai buna atitudine este urmatoarea – asculta cat mai atent clientii fara sa ii intrerupi in timp ce vorbesc. Poti sa adresezi apoi unele intrebari pertinente si sa imparrtasesti experiente in legatura cu proiectul sau misiunea. Trebuie sa creezi un cadru de schimburi intre doi profesionisti. Vei avea un rezultat garantat in 90% dintre cazuri.

Claritatea. Fiind cat mai relaxat, vei da dovada de seninatate. Nu ezita sa adresezi si unele intrebari tehnice cu privire la proiect. Vei inspira astfel mai multa incredere si raspunzand la intrebarile ce trebuie la momentul potrivit. Nu trebuie sa stii totul, deci poti sa zici din cand in cand si « nu stiu ».

Precizia. Atunci cand iti prezinti experienta si proiectele la care ai mai lucrat mergi la cele mai importante lucruri si lasa timp celui cu care vorbesti sa intre in detalii daca este necesar. Trebuie sa gasesti calea de mijloc pentru un schimb perfect si pentru a crea dorinta de a fi descoperit.

Entuziasmul. Oricare ar fi turnura intalnirii sau a interviului la care participi, trebuie sa ramani mereu cat mai pozitiv si sa te arati cat mai motivat. Trebuie sa dai dovada de hotarare, clientul trebuie sa vada care este starea ta de spirit cu privire la unele dificultati.

Trebuie sa fii cat mai profesionist. Daca apare un blocaj, nu te panica. Incearca sa propui unele solutii si alternative pentru reusita unui proiect.

Intalnirile cu clientii sau interviurile la care participi, sunt o oportunitate de a-ti prezenta competentele si experienta si de a-ti face numele cunoscut. Trebuie sa adopti o atitudine cat mai senina pentru a reusi cat mai bine. Comments