Log in

Administrator

Freelancer Romania - Cum sa castigi 4000 de euro pe luna

  • Public
By Administrator 4045 days ago

Pornind de la meserii de calificare medie si pana la servicii de consultanta pe diferite arii, piata din Romania a inceput sa dezvolte o gama diversa de meserii practicate de freelanceri. IT-ul este unul din domeniile care genereaza venituri consistente pentru profesionistii romani, atat in calitate de angajati, cat si de liber profesionisti. 

Statisticile arata ca, daca ar fi sa facem un clasament calitativ si cantitativ al freelencer-ilor si domeniilor in care ei activeaza, specialistii IT ar detine locul intai detasat.

Directia care intr-adevar genereaza venituri ridicate pentru freelancerii din IT, este consultanta in management.

Tarifele orare pentru specialistii in tehnologia IT se ridica la 20 - 45 euro pe ora, dar pe de alta parte, cei care ofera consultanta manageriala pe acest segment pot atinge fee-uri de pana la 1.500 de euro pe zi. 

Freelancerii romani mai au un atu in ceea ce priveste modul in care isi vand serviciile, multi dintre ei deruland proiecte, mai bine platite, in afara tarii.

De ce freelancerul? Pentru ca este un partener comod pentru ca poate sta la dispozitia clientului aproape ori de cate ori este solicita. El este preferat altor solutii datorita lucrarilor de calitate furnizate (el nu-si permite sa livreze proiecte slab realizate - pentru ca asta ar insemna sa-si piarda prestigiul si, implicit, potentialii noi clienti) si, nu in ultimul rand, este solutia preferata si datorita costurilor scazute, in comparatie cu firmele specializate.