Interviu cu un freelencer - Partea a doua

  • Public
By Administrator 3420 days ago

http://congrazie.ro/blog/view/30032/interviu-cu-un-freelencier-partea-intai#.VIL0NTGUdzg

- Şi asta e adevărat. îi cânt în strună, continuând să-l pisez cu întrebările.Totuşi, aş  vrea să-mi mai  spuneţi, dacă nu vă cer prea mult, cum vă găsiţi clienţii ?

   - Lumea e plină de leneşi, îmi răspune el sec, ca să nu mai vorbim despre netalentaţi! De aia existăm noi! Ca să facem treaba în locul altora! Eu am, pe deasupra, avantajul că sunt aşa cum sunt şi stârnesc milă. Îmi  dau articolele din milă!

   - Ştiind că le scrieţi fără cusur şi că le predaţi la timp!

   - Se poate spune şi aşa! răspunse el vizibil flatat Când nu ai de unde alege, accepţi şi un handicapat ca acesta din faţa d-tale! Meserile alea ciudate denumite webmasteri marketeri, bloggeri, promagatori, webdesigneri se învaţă şi se practică din mers şi nu este mare lucru să le găseşti, fiindcă sunt foarte căutate.

   - D-ta însă eşti doar un copywriting, nu-i aşa!

   - Da, eu scriu despre aceste meserii, nu  le fac efectiv, fiindcă nu pot, întocmesc planuri de afaceri, luate de pe Googleş şi le prelucrez, ce mai, îmi sfărâm creieri cu toate prostiile astea, uneori cu folos, alteori fără folos. Dar una peste alta, o scot la capăt!

   - Şi nu vă faceţi griji pentru viitor?

   - Nu, domnule, căci vin din urmă magazinele online, care se deschid într-o prostie! Nici nu vă închipuiţi de câtă reclamă este nevoie! Şi magazinele astea nu vor angaja niciodată vreun om cu carte de muncă sau vreo agenţie, nu de alta, dar n-au de unde să-i plătească, preferând să apeleze la unul ca mine pentru 5 euro pe serviciu prestat.

    -Numai atât!

   - Uneori accept şi mai puţin, ca să pot mânca şi fuma în fiecare zi! Nu ştiu ce-aş face dacă aş fi însurat!

    - Cititori mei ar vrea să ştie dacă căştigaţi măcar100 de euro pe lună ?

   - De regulă, câştig 150,160 de euro, dar sunt şi luni când depăşesc 200. Pentru asta scriu în jur de 10 articole pe zi, cu tot cu documentare. Oricum, este o treabă foarte grea! Nu sfătuiesc pe nimeni să încerce. Eu m-am apucat în glumă şi, uite,unde am ajuns!

   - Sunteţi cotat, totuşi, ca cel mai bun freelancier din România!

   -Şi cu ce mă încălzeşte asta? Sunt cotat cât scriu, cât sunt în viaţă şi sunt sănătos, dacă păţesc ceva, am băgat-o pe mânecă!

   - Nu mai aveţi pe nimeni? insist, iar omuleţul clatină nervos din cap, neobişnuit ca cineva să-i scormone prin viaţă.

   - S-auzim numai de bine! îmi zice, observând că mă ridic gata să plec.Comments