• Blogs
  • Administrator
  • Cum sa castigi mai multi clienti prin intermediul platformei Slideshare?

Cum sa castigi mai multi clienti prin intermediul platformei Slideshare?

  • Public
By Administrator 3157 days ago

Slideshare este o platforma de partajare de prezentari powepoint si pdf. Poti copia de aici unele prezentari sau fisiere private sau publice in anumite formate, cum ar fi Powerpoint, Pdf, Keynote, sau OpenDocument. Este si o comunitate extrem de mare cu peste 60 de milioane de vizitatori pe luna, deci cu alte cuvinte o veritabila oportunitate pentru freelancerii care vor sa isi optimizeze si sa isi consolodeze personal brandingul dar si sa gaseasca noi clienti.

Acest articol are drept scop prezentarea principalelor instrumente sau sfaturi care te ajuta sa castigi in vizibilitate, sa generezi trafic inspre site-ul tau Internet sau blog, sa ocupi o mai buna pozitie in motoarele de cautare dar si sa iti maresti comunitatea online.

Realizeaza o prezentare cat mai buna pe Slideshare, imaginea ta este vitrina ta de pe web, trebuie in consecinta sa fie cat mai bine prezentata. Trebuie deci sa ai o mare grija in ceea ce priveste orice continut pe care il publici pentru ca slide-ul de intro sa fie cat mai optimizat. Te poti folosi si de o imagine mai de impact. Textul trebuie si sa fie redactat intr-o structura cat mai clara pentru ca lectura sa sa fie cat mai facila. Pune un accent particular si pe design. Pentru asta te poate ajuta foarte mult si powerpoint.

Mareste vizibilitatea prezentarilor tale. Pentru asta poti lega contul tau de pe slideshare de profilele tale de pe retelele sociale. Le poti partaja si incapsulandu- le pe site-ul tau sau pe blogul tau dar si pe site-ul unui partener.

Iti poti face cunoscuta si marca. Printre miile de marci a ta va fi recunoscuta in functie de notorietate. Este deci indispensabil sa muncesti la ea, sa te diferentiezi de ceilallti si sa ai un impact asupra memoriei.

Iti poti imbunatati pozitionarea pe Google. Trebuie sa profiti din plin de buna pozitie pe care o are slideshare in Google pentru a ocupa si tu primele locuri in rezultatele de cautare ale domeniului tau. Nu este un lucru garantat dar iti poti mari sansele daca partajezi o prezentare pe slideshare.

Poti genera si trafic. O modalitate simpla si eficienta de a genera trafic este de a afisa Url-ul paginii tale de intampinare si sa mai inserezi unul de o lungima mai scurta cu un buton call to action pentru a redirectiona cititorul inspre o pagina specifica. Aceasta strategie functioneaza perfect daca aceasta pagina propune continut in legatura cu subiectul prezentarii tale si promisiunii sale. Obiectivul nu este sa dezvalui totul in prezentare ci sa susciti interesul sau curiozitatea de a te cunoaste.

Slideshare are deci un interes dublu – sa partajezi niste documente extrem de usor impreuna cu colegii tai dar te ajuta in ceea ce privetse sansele de a te face remercat prin intermediul unei prezentari pe care o poti arata tuturor. Iti poti mari deci extrem de usor reteaua ta profesionala. Numerosi utilizatori au fost deja contactati dupa ce au postat unele prezentari pe slideshare. Comments