De ce sunt freelancerii niste excelenti parteneri comerciali?

  • Public
By Administrator 3708 days ago

Cei care au o firma mica sau o agentie stiu ca este destul de dificil ca proiectele sa iasa asa cum isi doresc si ca se pot trezi destul de repede supraincarcati. Proiectele pot incepe sa se acumuleze si va vedeti nevoiti sa refuzati unele dintre ele sau sa le dati pe mana cui nu trebuie.

Este mult mai important pentru freelanceri, antreprenori sau creatori sa se concentreze asupra competentelor lor de baza si sa lase expertii sa se ocupe de restul. Bineinteles ca pot invata sa faca toate aceste lucruri, dar asta inseamna pierdere de timp si calitatea nu va fi aceeasi pe care o gasiti la un expert.

Foarte multi antreprenori care isi dau proiectele pe mana unor prestatatori de servicii externe isi pun urmatoarea intrebare – este de preferat sa lucreze cu un liber profesionist sau cu o agentie? Daca sunteti in cautarea unei echipe care sa se ocupe de un volum de munca important, agentia este mai propice in acest caz. Daca sunteti in cautarea flexibilitatii unui freelancer si mai bine.

Freelancerii se dovedesc a fi de foarte multe ori niste experti perfecti pentru numeroase misiuni.

Flexibilitate. Liberii profesionisti sunt proprii lor patroni si nu au un loc de munca fix. Acestia pot fie lucra « la locul potrivit » alaturi de cel care i-a angajat si sa pastreze contactul direct cu clientii, fie sa lucreze de acasa. In plus, in general, atunci cand lucrezi cu un freelancer nu risti sa te confrunti cu unele intarzieri. Noile idei si sugestii pentru unele schimbari nu au fost discutate si transmise de catre trei colegi pe 2 nivele ierarhice. Freelancerii pot sa actioneze deci rapid fara intarzieri la unele noi instructuiuni. Si deoarece liberii profesionisti sunt proprii lor patroni si se dedica in intregime proiectelor lor, ceva de lucru urgent care sa ii faca sa munceasca si noaptea nu este o problema pentru ei.

Competente. Ai putea crede ca o agentie sau firma ar putea fi mai competenta datorita numarului de angajati disponibili. Dar freelancerii sunt specialisti in fiecare din domeniile lor. Indemanarea lor, ceea ce stiu sa faca este argumentul lor de vanzare unic si capital. Acestia sunt si intr-o perpetua perfectionare. Daca esti in cautarea unui liber profesionist pentru o sarcina specifica poti fi sigur ca vei lucra cu un adevarat profesionist. Alegerea unui freelancer evita si aparitia unor incoerente care apar atunci cand mai multe persoane lucreza la acelasi proiect.

Nu trebuie sa ii ingnori deci pe liberii profesionisti atunci cand este vorba despre unele mari proiecte. De cele mai multe ori acestia sunt foarte bine conectati si pot sa obtina ajutorul mai multor liberi profesionsti care sunt experti in domeniile necesare. In consecinta nimic nu ii impiedica sa realizeze niste proiecte de anvergura.

Deci in calitate de antreprenor tu decizi care sunt avantajele si inconvenientele de a lucra cu o agentie sau cu un freelancer. Puse in balanta, unele se potrivesc mai bine unor agentii, altele se pliaza perfect liberilor profesionsiti. Comments