Log in

ella maria

Ce am invatat din freelancing ?

By ella maria 3848 days ago

Sunt freelancer. Lucrez de acasa cu clientii pe care ii selectez, pentru ca asa sunt eu, mai selectiva, castig incat sa imi fie bine si sa am un salariu decent. Sa fi freelancer in ziua de astazi nu mai este ceva iesit din comun, ci este o alegere foarte buna. Freelancer inseamna sa fi liber profesionist pe limba tuturor. Eu sunt freelancer pe partea de writing si Social Media Marketing.
Cand am decis sa devin freelancer am  facut-o din dorinta de a fi independenta, de a avea propriul meu program si de a fi propriul meu sef. Aveam habar de ce inseamna asta pentru ca cochetam cu ideea de freelancer de ceva timp, aveam cont pe siturile de profil si studiasem bine piata locurilor de munca, o piata libera asa cum esti tu ca freelancer. Nu mai vroiam sa mai am sef, sa mai fiu conditionata de program si de un salariu fix, ci vroiam sa fiu libera si sa am mai multi bani in functie de cat munceam.

Ce am invatat eu ca freelancer ?

  • programul de munca il faci tu. Adica, cam la ce ora vrei tu sa incepi munca fara a te scula la ora 6 dimineata? Eu intotdeauna incep munca la ora 8, desi ma trezesc la 6 jumatate. Imi rezerv o ora timp pentru mine sa beau cafeaua, sa citesc blogurile si este ok :)
  • faci un singur lucru ( spre exemplu, social media marketing) pentru mai multi clienti, il faci bine si iti respecti deadline-ul, primesti banii la timp. pe sistemul win-win, si da, se poate munci asa
  • tu alegi pe ce siteuri de freelancing sa te inscrii. Asta este alt subiect de post pentru ca sunt multe siteuri de unde iti poti lua proiectele, dar nu pe toate siteurile exista seriozitate.
  • cate ore muncesti tu alegi. fie ca alegi 4 sau 8 ore tu esti propriul tau sef
  • poti castiga foarte bine daca alegi sa lucrezi cu mai multi clienti deodata, sa fi punctual si sa tratezi totul cu profesionalism. si spun asta pentru ca eu am o colaborare permanenta cu o firma din Romania dar lucrez si pentru afara.
  • iti iei concediu cand vrei, singura problema este ca daca azi stai degeaba maine tragi de doua ori sa iti termini treaba
  • ai libertate pentru tine si rezolvarea lucrurilor personale.

Asta am invatat din experienta mea de freelancing. Voi ce ati invatat din experienta voastra ?

 Comments