Log in

ella maria

Cum devii din freelancer anteprenor? Primul pas

  • Public
By ella maria 3850 days ago

Esti freelancer ai aplicat la multe proiecte si pe toate le-ai primit. Ai ajuns sa ai prea mult de lucru si nu stii cum sa te descurci? Solutia este sa te extinzi si sa nu mai muncesti singur. Iti iei la inceput un ajutor. Un om care sa faca ceea ce tu stii sa faci dar nu ai timp. Ii dai un proiect, il face, platesti si totul este ok pentru toata lumea.

Mai aplici la cateva proiecte, le primesti si iar ai mai mult de munca. Ai un om care stie sa scrie de exemplu in germana dar ai proiecte si in franceza iar omul nu stie franceza. Ce faci? Iti mai iei unul. Practic, tu ca freelancer te extinzi angajand tot freelanceri dar te si dezvolti ca anteprenor.

Cum inveti sa fi anteprenor?

Te-ai extins, ai "angajati" si un buget mai mare. Ai deja clienti stabili care apeleaza la serviciile tale ai doi oameni care te ajuta deci nu mai esti doar un simplu freelancer ci esti anteprenor. Ai urcat o treapta profesionala. Incet, cu pasi mici ajungi si tu te ocupi doar de partea de management, marketing si financiar iar restul face treaba. Ajungi sa fi project manager si sa iti pui intrebarea daca nu ai deja un mic business si incepi sa iti creezi si un mic brand.

Drumul de parcurs de la freelancing la anteprenor poate fi un drum anevoios, dar parcurs cu pasi mici ajungi sus. Care sunt primii pasi de facut ca anteprenor urmeaza maine.

 



Comments