Suntem pregatiti pentru freelancing-ul online?

  • Public
By Administrator 2489 days ago

Dintre abilitatile cele mai cautate pe piata freelance putem enumera programarea, webdesign-ul, fotografia si prelucrarea fotografica, grafica, copywriting-ul si editarea de text. Cele mai bine platite si cautate joburi freelance sunt scrierea si editarea de text. Acestea sunt urmate de webdesign si grafica.

Daca a castiga bani din activitati independente este scopul dumneavoastra, atunci freelancing-ul online este una dintre modalitatile cele mai eficiente si imediate de a incepe. Acest tip de joburi sunt forte usor de gasit pe site-uri de profil care ofera interfata necesara pentru negocierea dintre viitorul beneficiar si potentialii prestatori ai acestor servicii. Astfel firmele care au nevoie de un servciu freelance posteaza proiectul pe astfel de site-uri, iar freelancerii aplica la aceste joburi in functie de aptitudinile lor. Dupa nevoile si posibilitatile financiare ale aplicantului va fi ales freelancer-ul care este cel mai experimentat si are calificative pozitive primite pana in prezent, iar tarifele lui sunt cele mai bune.

Desigur exista foarte multi care mizeaza pe cel mai mic pret si aleg un freelancer incepator care isi poate dovedi talentele si priceperea. Nu conteaza locatia geografica a acestuia totul fiind operat online prin intermediul site-ului.

Unele joburi postate au intervale de preturi, altele sunt platite la ora in timp ce lucrezi la un proiect. Cum cele mai multe joburi de freelance-ing sunt de natura online, pofesionsti talentati sau dornici amatori deopotriva pot fi recrutati de oriunde de pe glob. Freelancerii cu experienta mai bogata intr-un anume domeniu, de obicei cer preturi mai mari pentru serviciul prestat si au disponibil un portofoliu online pus la dispozitia clientului, fie pe site-ul propriu fie direct pe site-ul de freelancing.

Cei mai multi dintre profesionisti isi incep cariera de freelancing lucrand pentru o agentie sau alt tip de afacere, generand credibilitate, un portofoliu bogat si relatii de incredere pe piata aleasa. Atata timp cat sarcinile primite sunt finalizate in termenii stabiliti contractantul va continua sa lucreze cu freelancer-ul ales, acesta dezvoltandu-si o retea de clienti si castigand experienta valoroasa.

Afacerile care folosesc freelancerii beneficiaza de mai multe avantaje. Abilitatile specializate de care au nevoie in cadrul unui proiect pot fi obtinute pe termen scurt, pe durata realizari jobului fara a implica alte obligatii viitoare. Economiile realizate datorita faptului ca nu trebuie sa mai ofere alte beneficii freelancerilor sunt unul dintre factorii motivanti ai companiilor de a contracta astfel de servicii. Freelanceri care lucreaza online s-au dovedit a fi, de cele mai multe ori, generatorul de profit a multor firme.

Exista avantaje pentru freelancing-ul online: fara costuri si timpi de deplasare, tu esti propriul tau sef, tu detii controlul a ceea ce faci. Ai sansa sa castigi mai multi bani lucrand mai multe ore sau deservind mai multi clienti. Totusi exista si dezavantaje in a duce o viata independenta si a te baza complet pe freelancing-ul online. Localizarea, aplicarea la proiecte si negocierea termenilor este in totalitate responsabilitatea freelancerului si nu exista nici o garantie a unei cantitati adecvate de munca disponibila. Confortul muncii de acasa poate sa duca uneori la automultumire si scaderea productivitatii, iar clientii pot intrerupe colaborarea in orice moment. Trebuie luate anumite masuri astfel incat sa existe un timp liber intre proiecte si cateva contacte stabile care sa sutina productia evitand astfel aparitia unor probleme.

Mai presus de toate, adevarul este ca sunt multi freelanceri online, dar numarul freelancerilor de succes este unul mic deocamdata. Pentru a avea succes pe online iti trebuie un talent sau un set de aptitudini care se cer pe piata. Freelancerii trebuie sa gaseasca o cale sa atraga clientii. Aceasta este cea mai mare provocare pentru cei mai noi in acest domeniu. De asemenea  trebuie sa aiba abilitati excelente de comunicare sa fie automotivati si dedicati in a oferii servicii de cea mai buna calitate.

Este esential sa se cunoasca provocarile cu care un freelancer are de-a face cand isi dezvolta propria afacere. A cerceta cum alti freelanceri au ajuns sa aiba succes online ajuta foarte mult. In acelasi timp, ar trebui sa stiti, motivele comune ale esecului in freelancing-ul online. Puteti discuta cu alti freelanceri care urmeaza de ani buni aceasta carare, puteti citi articole din reviste, postari pe forumuri sau povesti de succes. Daca incepeti freelancing-ul online fara a dobandi competentele necesare si fara a cunoste ce este de fapt acesta, de cele mai multe ori, puteti adauga inca un esec pe lista. Faceti munca de cercetare si fiti pregatit sa lucrati din greu, persistent si cu harnicie. Acestea sunt calitatile unui angajat excelent si a unui freelancer de succes.Comments