Janina

About me

Hello!

Numele meu este Janina și vin din sfera publicității, marketing-ului și științelor comunicării. Încă la început de drum, cu ceva experiență totuși, sunt determinată să adaug și mai multă. 

În prezent activez în domeniul Marketing-ului/Ecommerce-ului, ceea ce îmi pune creativitatea la încercare zi de zi. Mă distrez cu jocuri de societate, despre care scriu, iar provocarea se schimbă de la un produs la altul. 

Pe lângă acestea, traduc din engleză în română, corectez și transcriu diverse texte, regulamente, ghiduri, etc. 

Dacă am bifat căsuțele și crezi că te pot ajuta, nu ezita să mă contactezi!

 • Chit că ai fost în locul meu acum câțiva ani ori chiar acum trăiești lucrul ăsta indirect alături de mine, te invit să mai oftăm încă o dată împreună. Asta faci când simți că nu mai știi pe unde să o iei sau mai vrei o pauză de la viața de grown up. (Nu dați cu pietre, mai inserez și englezisme)

  După ce termini o școală sau două, vine vremea primului loc de muncă serios. Liceu, facultate, pentru mine deja am zis că este destul, măcar pentru moment. Da, da, învățăm cât trăim, dar este despre trăit sau doar despre învățat? La întrebarea asta nu am găsit răspuns. 

  Înainte cu vreo 3 ani de terminarea liceului mi-a venit așa o idee, parcă mi-ar plăcea să fac ceva pe comunicare. Nu știam de facultăți, dar am aflat ulterior și am hotărât că Advertising-ul ar fi potrivit pentru mine. Mi-a plăcut, am reușit să văd cum se lucrează într-o agenție și mi-ar fi plăcut să rămân.

  Deocamdată îmi desfășor activitatea în domeniul Marketingului, dar mi-ar plăcea să revin pe branșa mea de drept. Traduc, transcriu, corectez și listez jocuri de societate pentru site-urile companiei. 

  A fost ceva nou, nu știam la ce să mă aștept la început, iar pe parcurs a fost și este un drum...să-i zicem...denivelat. Încă îmi place să fac aceste lucruri, dar în termenii și timpul meu. Tot ce ține de creat, scris, corectat trebuie realizat în moduri particulare. Relaxat și fără stres!

  Încă încerc să îmi dau seama, să pun în balanță opțiunile:

  • Să lucrezi în subordinea cuiva? Poate fi bine pentru că nu ai grija așa multor lucruri, îți rezolvi task-urile, îți vin banii și gata. Nu mereu e așa, să lucrezi cu cineva sau pentru cineva poate fi extrem de dificil. Unii sunt fixiști și dacă nu faci ca ei nu e bine, nu îi vei mulțumi orice ar fi.
  • Să lucrezi pentru tine? Oh, de data asta, vei fi propiul șef, dar și propriul angajat. Te vei bucura de opțiunea de a-ți face singur programul și poate și volumul de muncă. Vei vrea mult să te dezvolți, să crești, să câștigi, iar satisfacția va fi alta. Câștigul... nu mă pot pronunța aici, pentru că nu sunt în cunoștință de cauză. Oricum, nu vei avea stabilitatea descrisă în prima variantă.
  • Freelance? Înafară de un loc fix de muncă și afacerea proprie, mai ai și opțiunea de a lucra pe proiecte individuale. Odată ce ești o persoană fizică avizată/înregistrată și aprobată, dă-i bătaie cu task-urile. Este o opțiune foarte populară de ceva timp, dar puțin promovată. Asta nu îți va garanta nici de data asta un venit constant. O dată poate fi mai mult, mai puțin, depinde de contractele pe care le prinzi și disponibilitatea ta.

  Cele trei variante, sunt opțiunile pe care majoritatea le avem în vedere. 

  Acum stau să mă gândesc, câte persoane au avut din nou și din nou aceste gânduri, au pus în balanță opțiunile lor și cum s-au descurcat până la urma. Deciziile luate au adus fericire și împlinire? 

  Eu una încă dezbat aceste probleme existențiale. Laughing Ceea ce este cert, este că trebuie să nu fii într-un stres total la locul de muncă, să nu te sece din interior, doar pentru ca este sigur. Să învățăm să renunțăm la ceea ce nu ne face fericiți și să ne aruncăm puțin în necunoscut!

  Întrebarea cu care aș vrea să închei este: într-adevăr ne găsim menirea și ceea la ce suntem buni?

   

 • Janina joined the site 14 days ago

Recommendations