Log in

Administrator

Minecraft

  • Public
By Administrator 1723 days ago

Minecraft este un joc video de tip sandbox creat de dezvoltatorul suedez de jocuri Markus Persson și lansat de Mojang în 2011. Jocul permite jucătorilor să construiască cu o varietate de blocuri diferite într-o lume generată procedural 3D, necesitând creativitate din partea jucătorilor. Alte activități ale jocului includ explorarea, colectarea resurselor, constructia și lupta. Sunt disponibile mai multe moduri de joc care schimbă jocul, inclusiv - fără a se limita la - un mod de supraviețuire, în care jucătorii trebuie să achiziționeze resurse pentru a construi lumea și a menține sănătatea și un mod creativ, în care jucătorii au resurse nelimitate pentru a construi. Ediția Java a jocului permite jucătorilor să modifice jocul cu mod-uri pentru a crea noi mecanici, elemente, texturi și elemente de joc. În septembrie 2014, Microsoft a anunțat o tranzacție pentru a cumpăra Mojang și proprietatea intelectuală Minecraft pentru 2,5 miliarde USD, achiziția finalizată două luni mai târziu.

Minecraft a primit elogii și a câștigat numeroase premii, de atunci a fost descris ca unul dintre cele mai influente jocuri video din istorie. Social media, parodiile, adaptările, schimburile și convenția MineCon au jucat un rol important în popularizarea jocului. De asemenea, a fost utilizat în medii educaționale, în special pe tărâmul sistemelor de calcul, deoarece în el au fost construite computere virtuale și dispozitive hardware. Până la mijlocul anului 2018, jocul avea în jur de 91 de milioane de jucători activi lunar. Este, de asemenea, cel mai bine vândut joc video din toate timpurile, vânzând peste 176 de milioane de exemplare pe toate platformele până în mai 2019. Au fost lansate și o serie de jocuri spin-off, precum Minecraft: Story Mode și Minecraft Dungeons.

In Romania importatorul oficial de produse sub licenta Minecraft Jinx este site-ul merchandise.ro; Va recomandam ghiozdane Minecraft originale

Comments