Log in

Saracut Betuel

  • Blogs
  • Saracut Betuel
  • Cele 3 elemente de bază de care trebuie să ţinem cont când începem o afacere

Cele 3 elemente de bază de care trebuie să ţinem cont când începem o afacere

  • Public
By Saracut Betuel 860 days ago

Orice afacere trebuie să aibă o bază de la care se începe. Poate te gândeşti că mă refer la planul de afaceri, da, acest lucru este foarte importând dar înainte de planul de afaceri trebuie să luăm în considerare următoarele 3 lucruri care determină dacă o afacere pe care vrem să o începem o să poată sta în picioare sau nu.

Primul lucru de care trebuie să ţinem cont este DEZIRABILITATEA. Ce presupune asta? Dezirabilitatea presupune să studiem piaţa astfel încât să determinăm dacă există acea nevoie sau dorinţă pe care produsul sau serviciul nostru o rezolvă în piaţă. De ce e important acest lucru? Simplu, dacă ne gândim la o afacere şi noi credem că e o super idee şi credem că rezolvă o anumită problemă, dar nu e dorită de piaţă, atunci o să fie o pierdere de resurse. De aceea este bine să ţinem cont în primul rând de DEZIRABILITATE.

Următorul lucru de care trebuie să ţinem cont este FEZABILITATEA. Fezabilitatea se referă la faptul că acea afacere se poate face, este realizabilă, în sensul în care nu îţi trebuie resurse de care nu dispui pentru a o începe şi a o duce la bun sfârşit. Spre exemplu degeaba vrei să începi o afacere ce constă în producţia de autoturisme dacă tu nu ai şi nu îţi permiţi o linie de producţie a pieselor autoturismului şi o linie de asamblare a pieselor. Fezabilitatea ne arată necesarul de resurse. Deci pentru a nu ajunge în această situaţie trebuie să ne informăm bine înainte de a ne apuca de business.

Un alt lucru foarte important, chiar dacă e scris ultimul este VIABILITATEA. Adică dacă afacerea pe care vrem să o pornim este durabilă, se poate susţine singură, sau vă trebui să tot băgăm banii din propriul buzunar pentru a o ţine pe linia de plutire? Este important să ştim acest lucru pentru că dacă o afacere nu este viabilă înseamnă că nu e o afacere sau e o afacere proastă care ne scoate banii din buzunar sau cum ar zice Robert Kiyosaki, "afacerea asta este un pasiv".

V-am spus aceste lucruri pentru că nu multă lume ştie despre asta şi când se gândeşte să îşi deschidă un business sare direct la partea de câştigat bani, uită să calce pe anumite trepte care sunt foarte importante pentru orice afacere. Unii uită chiar şi de planul de afaceri, un instrument esenţial, fără de care o afacere nu poate trăi, mai sunt şi alte instrumente foarte importante pentru o afacere dar pe acestea o să le discutăm în articolele viitoare.

Think SMART :)

 Comments