Ai ceea ce trebuie pentru a fi un freelancer de succes ?

  • Public
By Administrator 2813 days ago

Cu totii am vrea sa fim freelanceri si sa putem lucra de acasa, beneficiind de toate avantajele pe care munca la domiciliu le ofera: program flexibil, timpul e organizat asa cum vrei tu, cheltuieli mai putine, mediul confortabil de acasa, lipsa sefilor si posibilitatea de a-ti alege ce joburi vrei. Insa, nu totul este atat de usor. Nu toti suntem facuti sa devenim freelanceri, in sensul ca nu toti avem calitatile necesare pentru a excela ca freelanceri. Asadar, daca te gandesti sa devii si tu unul, mai intai trebuie sa descoperi daca e pentru tine, daca ti se potriveste si daca poti face fata provocarisi abia apoi sa incepi sa cauti diferite metode pe care sa le pui in practica (aici gasesti oferte de lucru la domiciliu saptamanale).

Deci … poti fi un freelancer de succesUite la ce intrebari trebuie sa raspunzi:

Poti sa prioritizezi? Daca vei fi freelancer, va trebui sa lucrezi la mai multe proiecte in acelasi timp si de aceea, e foarte important sa stii sa iti organizezi prioritatile si sarcinile. Daca nu esti bun la acest capitol, atunci freelancingul poate nu ti se potriveste.

Stii cum sa te promovezi pe tine, dar si abilitatile tale? E esential sa stii cum sa faci asta, altfel pur si simplu nu vei avea clienti. Prin promovare, vei putea sa convingi potentialii clienti ca tu esti persoana cea mai potrivita pe care ar trebui sa o angajeze si care ar putea sa duca proiectul la capat cu succes. Daca nu te pricepi la asa ceva, vei esua, fiindca nu vei avea pentru cine sa lucrezi.

Poti fi distras foarte usor? Fie ca e vorba de telefonul care suna sau de un nou e-mail primit, acasa e mai greu sa te concentrezi. Asa ca daca nu poti renunta la telefonul mobil si la alte ‘distractii’ cat timp lucrezi, munca ta nu va fi foarte roditoare si in final, nu vei da randament.

Esti pregatit sa interactionezi cu clienti dificili? E posibil ca uneori sa dai peste clienti foarte pretentiosi, care te vor stresa pana proiectul respective va iesi perfect. Daca nu esti gata sa infrunti astfel de persoane si sa te conformezi cerintelor lor, atunci probabil ca nu vei rezista prea mult timp ca freelancer.

Poti face fata nereusitelor? Sa fii freelancer nu e deloc usor si cateodata, in special la inceput, vei intampina dificultati, iar daca te dai batut rapid, freelancingul nu e cea mai buna optiune pentru tine.

Esti pregatit sa muncesti mult? Cum am mai spus, nu e simplu sa lucrezi ca freelancer, asa ca va trebui sa muncesti destul de mult pana vei ajunge sa fii de succes. E important sa fii motivat si ambitios, fiindca numai asa vei reusi.

In mare, ai nevoie de toate aceste trasaturi pentru a deveni un freelancer de succes. Si nu uita ca sa fii propriul tau sef e destul de dificil, fiindca va trebui ca singur sa iti corectezi greselile si sa iti dezvolti Comments