Cele 8 porunci ale unui redactor freelancer

  • Public
By Administrator 2544 days ago

Esti un redactor freelancer? Daca ai raspuns Da, iti spunem in acest articol care sunt cele 8 porunci pe care trebuie sa le respecti in acest caz.

  1. Comenzile clientilor trebuie sa fie livrate la timp. Este cu siguranta una din cele mai importante reguli care poate sa determine succesul unui redactor. Daca nu livrezi la timp tot ceea ce trebuie, clientii vor fi dezamagiti si tu vei fi cel care pierde. Unii clienti daca nu toti, sunt foarte exigenti in ceea ce priveste respectarea termenelor limita.
  2. Ai nevoie de o lectura cat mai regulata. La fel ca si un muzician, care trebuie sa asculte cat mai multa muzica, un redactor freelancer trebuie sa citeasca cat mai mult. Lectura este pentru spirit ceea ce sportul este pentru muschi. Un redactor care nu citeste in mod regulat nu va putea sa isi amelioreze mereu si mereu competentele redactionale. Si pentru a stapani perfect un anumit subiect sau pentru a scrie un articol cat mai bun, trebuie sa te documentezi cat mai bine.
  3. Citeste de mai multe ori articolul de mai multe ori dupa ce este gata. Inainte de a trimite articolele sau textele clientilor, acestea trebuie sa fie veirifcate si reverificate cu mare grija. Relectura este ultima etapa importanta inainte de a considera un articol gata.
  4. Ai nevoie de un blog pentru a te promova. Un blog sau un site web reprezinta in zilele noastre o necesitate absoluta. Mai ales pentru redactorii freelanceri. Acestea iti vor permite sa iti prezinti aici munca, portofoliul tau, serviciile si preturile prin intermediul unei pagini atractive si a unei pagini de contact. Este o vitrina indispensabila pentru a fi independent si pentru a gasi clienti pe termen lung.
  5. Portofoliul tau trebuie sa fie prezentat intr-o maniera atractiva si profesionala. Portofoliul este un instrument indispensabil pentru a convinge clientii potentiali de calitatea muncii tale.
  6. Trebuie sa fii cat mai bine organizat. Redactorii profesionisti stiu un lucru foarte bine. Organizarea este o calitate care ii ajuta mai mult decat orice. Cei care isi urmaresc si isi analizeaza clientii au un plan de marketing foarte eficient. Daca nu esti organizat vei pierde mult timp si bani.
  7. Fixeaza-ti unele obiective precise. Nivelul reusitei tale depinde de obiectivele pe care ti le fixezi. Un om fara obiectiv este ca si o nava fara comandant.
  8. Fii cat mai creativ. Creativitatea este si ea o competenta pe care orice redactor freelancer trebuie sa o aiba. Daca va trebui sa scrii despre o sumedenie de subiecte, trebuie sa fii cat mai creative pentru a scrie cele mai reusite articole.


Comments