Cum sa iti gasesti noi proiecte cu Twitter?

  • Public
By Administrator 3442 days ago

Cu siguranta ca ai auzit pana acum de Twitter. Este o retea sociala puternica, agila si mobila. Si daca stai putin sa observi putin felul in care te comporti pe aceasta retea sociala, vei ajunge destul de repede la o concluzie. Iti vei da seama ca ai un comportament destul de nomad, ca o folosesti adica de pe mobil sau de pe tableta. Linisteste-te. Este un lucru perfect normal. Si daca esti freelancer, viata nomada este sinonima cu activitatea ta.

Dar pentru a trai cat de cat decent viata ta de nomad si de freelancer, ai nevoie si de misiuni sau de proiecte. Te-ai gandit pana acum sa cauti si pe Twitter? Nu? Nu stii cum sa procedezi? Iata cateva trucuri si sfaturi pentru a folosi asa cum trebuie aceasta retea sociala si pentru a gasi niste noi oportunitati profesionale.

Noii tai prieteni trebuie sa se numeasca hastaguri. Hashtag- ce o fi asta? Daca folosesti Twitter de putina vreme sau daca esti un incepator, ai nevoie de un mic ghid al incepatorului.

Hashtagurile sunt cele care marcheaza metadatele cele mai des folosite pe Internet, un instrument care te ajuta sa marchezi un continut cu un cuvant cheie mai mult sau mai putin partajat. Este un element cheie de pe Twitter.

Acum ca ai aceasta definitie in cap, iata cateva exemple de hashtags pe care le poti folosi pentru a “sta de veghe” in activitatea ta profesionala.

-         #freelancer.

-         #loc de munca.

-         #munca.

-         #proiecte.

-         #misiuni.

Motorul de cautare de pe Twitter este un instrument extrem de puternic. Reteaua sociala Twitter este un instrument puternic. Si daca este destul sau atat  de des folosit, nu este fara motiv. Acesta permite utilizatorilor sai sa geaseasca informatiile de care au nevoie printre miile si miile de tweets. Si pentru a permite aceasta suplete, Twitter pune la dispozitia utilizatorilor sai un motor de cautare extrem de performant. Dar trebuie si sa il folosesti asa cum trebuie. In ceea ce ne priveste, iata cateva asocieri de termeni care sunt destul de des folosite pe Twitter si care te vor ajuta sa iti gasesti noi proiecte.

-         freelancer.

-         caut grafician.

-         caut webdesigner.

-         caut content writer.

-         caut community manager.

Dar pentru a fi cat mai vizibil pe Twiiter trebuie sa fii si cat mai activ. Acest lucru poate parea evident, dar sunt unii utilizatori care nu posteaza niciun mesaj. Dar folosindu-te de tweets poti sa devii destul de influent. Deci nu ezita atunci cand vine vporba despre a difuza, a partaja portofoliul tau, munca ta, gandurile tale sau articolele tale de pe blog.

Pe scurt, trebuie sa incerci sa iti construiesti pe Twitter o imagine cat mai profesionista. Trebuie sa devii cat mai influent si sa arati ca esti o referinta in domeniul tau de activitate.

 Comments