8 sfaturi pentru a deveni un freelancer de succes

  • Public
By Administrator 3732 days ago

Cei care nu mai vor sa fie prizonierii zilelor de lucru sau sau care nu mai vor sa fie condusi de altii, au o alta optiune la indemana – sa devina freelanceri. Sa devii freelancer inseamna sa iti inchei viata de angajat. La prima vedere sa fii propriul tau patron, pare a fi un lucru extrem de avantajos. Dar exista cateva lucruri de care sa tii cont pentru a fi un freelancer de succes.

Trebuie sa faci diferenta si sa prezinti interes. Pasiunea de la debut de care dadeai dovada poate sa dispara incet-incet. Nu vezi luminita de la capatul tunelului daca nu ai rezultate satisfacatoare de la inceput. Nu-i asa? Trebuie sa dai insa dovada de motivatie si de rezistenta. Daca esti plin de idei bine, daca ai cum sa faci diferenta si daca vorbesti fara incetare despre afacerea ta cu siguranta ca vei avea succes.

Trebuie sa ai o idee cat mai solida de business. Trebuie sa dai dovada si de calitati de antreprenonr pentru a reusi. Trebuie sa ai idei, dar ideile acestea trebuie sa fie at mai eficient pusa in practica. Produsele sau serviciile tale trebuie sa fie si puse in practica. Trebuie sa te gandesti daca va mai fi rentabil daca piata se schimba cumva. Ai nevoie de un business plan. Este un lucru crucial.

Trebuie sa te gandesti si la partea finaniciara. Sa intri in meseria de freelancer necesita si o anumita sustinere financiara. Trebuie sa poti sa traiesti din economii cel putin un an inainte de a te bucura de unele beneficii. Trebuie sa ai si un plan B, C sau chiar D.

Analizeaza piata. Mai ales la inceput. Nu trebuie sa te astepti sa lucrezi cu toti clientii potentiali. Trebuie deci sa alegi un public tinta pe care vrei sa il cuceresti si trebuie sa pui la cale si o strategie pentru a-l cuceri.

Organizeaza-ti strategia de marketing. Un plan structurat, o strategie bine gandita, sunt foarte imporatante atunci cand te lansezi ca freelancer.

Nu neglija nici sustinerea familiei si a prietenilor. Sa fii freelancer necesita mult timp si multe eforturi. Trebuie sa vorbesti despre planurile tale si cu cei apropiati. Trebuie sa le explici ca nu vei reusi sa ai timp foarte mult pentru ei si ca ai nevoie de organizare si de sprijin.

Afirma-ti si competentele in materie de vanzare. Serviciile de calitate pe care le oferi trebuie sa fie de baza pentru a te face cunoscut. Trebuie sa ai si competente in vanzari pentru ca oamenii sa apeleze la serviciile tale, sa le cumpere si sa si revina. Trebuie sa stii cum sa te faci remarcat, sa iti pui in valoare calitatile si sa ai ceva in plus fata de concurenta.

Pe locuri, fiti gata, start. Sa devii freelancer nu trebuie sa se faca brusc. Poti sa incepi sa activezi in domeniu pe langa locul tau de munca si cand ai destui clienti sa faci pasul cel mare. Schimbarea nu trebuie sa fie una brutala.



Comments