Freelancer- de ce sa lucrezi mai putin?

  • Public
By Administrator 3520 days ago

Freelancer- de ce sa lucrezi mai putin? 4 beneficii pentru tine si pentru afacerea ta. La inceputul activitatii, primele luni pentru freelanceri pot sa fie catastrofice, mai ales daca trebuie sa lucreze din greu pentru a-si face un nume. Unii ajung chiar sa lucreze si 20 de ore. Fie ca au prea mult de lucru, fie pentru ca nu stiu inca sa isi gestioneze timpul asa cum trebuie. Atunci cand se confrunta cu unele interzieri fata de anumiti clienti, acestia incearca sa lucreze mai mult pentru a compensa aceasta problema. Dar cu siguranta ca multi ajung la concluzia ca nu este sanatos sa isi construiasca astfel afacerea. Si ajung sa vada care sunt beneficiile de a lucra mai putin.

Iata patru dintre eele care te vor convinge cu siguranta.

Iti vei pastra prioritatile « sanatoase ». Atunci cand lucrezi prea mult, acest lucru poate sa te depaseasca si iti poate afecta destul de tare relatiile. Mereu apar proiecte sau oportunitati care merita sa fie luate in considerare si astfel timpul petrecut cu familia sau cu prietenii nu mai exista. Dar este important ca nu circumstantele sa fie cele care iti determina prioritatile.

Trebuie sa stabilesti mai intai care iti sunt prioritatile si sa vezi cat timp trebuie sa acorzi proiectelor tale ca freelancer. Nu mai lucra nici seara, nici in week-end.

Iti vei putea imbunatati rentabilitatea. Daca lucrezi mult, vei risca sa fii obosit intr-o maniera generala. Si daca esti obosit esti si mai putin productiv. Deci invers, daca esti in forma, vei reusi sa produci mai mult si deci si sa castigi mai mult intr-o zi.

Vei invata sa gasesti unele solutii in fata unor intarzieri. Atunci cand esti in intarziere cu un proiect sau cu o anumita sarcina si atunci cand trebuie sa mai muncesti putin mai mult pentru a respecta un termen limita, fa-o. Dar daca trebuie sa muncesti in week-end sau seara, acest lucru poate sa puna anumite probleme. La inceput trebuie sa fii cat mai transparent cu clientul si sa ii spui ca ai anumite intarzieri. Dar trebuie si sa vii cu propuneri de solutii. Cu siguranta ca veti gasi impreuna cele mai bune solutii pentru a reusi.

Vei reusi sa ai si alte activitati imbogatitoare pentru activitatea ta. Alte activitati pot sa fie extrem de benefice pentru afacerea ta. Iata cateva exemple.

-         sportul. Daca faci sport vei fi sanatos si plin de energie pentru munca.

-         teatru sau actorie. Te vei simti in largul tau daca va trebui sa vorbesti mult in fata unui public si vei reusi sa fii si mult mai comunicativ.

-         poti sa faci parte dintr-o asociatie. Te vei putea dezvolta, « inflori » angajandu-te pentru o cauza sau pentru  o pasiune.

Alte activitati te vor ajuta sa iti dezvolti reteaua. Este foarte frumos sa cunosti mereu persoane noi mai ales atunci cand acestea sunt diferite.

Tie ti-ar placea sa lucrezi mai putin in viata de zi cu zi?Comments