• Blogs
  • Administrator
  • 5 avantaje exclusive pe care freelancerii le au de oferit clientilor lor

5 avantaje exclusive pe care freelancerii le au de oferit clientilor lor

  • Public
By Administrator 3554 days ago

Freelancerii sau liberii profesionisti nu au o viata sau o munca facila atunci cand vine vorba despre a concura cu agentiile sau cu o firma mai mare. Mai ales din cauza faptului ca acestea din urma au un buget pentru marketing mult mai important.

Un freelancer are un buget de marketing derizoriu fata de firme. Acestia se bazeaza mai mult pe retelele sociale, pe retelele de contact sau prin recomandarea prin viu grai. Dar in fata unui client, un liber profesionist are el mijloacele de a convinge la fel de puternice ca si o firma oarecare?

Noi suntem de parere ca Da. Sa fii cel mai mare de pe piata nu este mereu cel mai mare atu. In acest articol ne-am gandit sa va prezentam care sunt cele cinci avantaje exclusive pe care freelancerii le au de oferit clientilor lor care vin cu forta lor.

Avantajul numarul 1 – niciun intermediar. O proasta comunicare intre actorii unui proiect reprrezinta o problema enorma pentru foarte multe firme. In general, aceasta proasta comunicare se datoreaza faptului ca un client este in legatura cu diferiti intermediari.

Dar atunci cand vorbim despre un freelancer, clientul vorbeste in mod direct persoanei care se ocupa de proiectul sau. O comunicare directa elimina problema precedenta si permite unui client sa raspunda intrebarilor pe care le-ar putea avea un freelancer.

Avantajul numarul 2 – coerenta. Cand un client trateaza cu un freelancer, se poate astepta de la o mai buna coerenta. Numai daca un freelancer nu alege sa isi externalizeze serviciile. Dar in general se ocupa in mod personal de toate proiectele clientului.

Avantajul numarul 3 – un freelancer actioneaza foarte repede atunci cand vine vorba despre a face lucrurile repede si bine. Intr-o firma sau intr-o agentie clientul va trebui sa astepte aprobare inainte ca proiectul sa fie lansat. Un freelancer nu are nevoie de aprobarea unui responsabil inainte de a se apuca de munca. Este responsabil doar de el insusi.

Avantajul numarul 4- economiile. Majoritatea freelancerilor lucreaza de acasa. Si tariful lor nu este unul foarte ridicat. In schimb, daca vorbim despre agentiile sau firmele mai mari, acestea au mai multe resurse, dar asta cu un cost foarte ridicat bineinteles.

Cu un freelancer vei face economii si te vei bucura de o munca de o calitate comparabila cu cea a agentiilor sau firmelor.

Avantajul numarul 5- relatiile personale. Cu un freelancer te vei putea bucura de o relatie de incredere cu o persoana care se ocupa de proiectele tale. Un lucru benefic pentru ambele parti.

Un liber profesionist poate sa ajunga la o cunoastere profunda a nevoilor unui client, iar munca sa devine astfel din ce in ce mai pertinenta. Acesta ajunge si la unele solutii inovatoare si devine un fel de expert care vine cu cele mai calitative servicii pentru client.

Un freelancer este deci in masura sa duca la bun sfarsit cele mai bune proiecte. Iti va intelege cel mai bine nevoile, va veni cu cele mai bune solutii si nu te va costa foarte mult. 



Comments