5 instrumente gratuite si utile pentru un freelancer

  • Public
By Administrator 2259 days ago

Sa devii liber profesionist nu este un lucru care se improvizeaza. Si alegerea unor instrumente care sa te ajute in munca pe care o depui este indispensabila. Ai nevoie sa iti administrezi proiectele, sarcinile, clientii… pe scurt cea mai importanta este organizarea. Dar care sunt instrumentele care te ajuta pentru a reusi in activitatea ta de freelancer? Iata pentru tine o selectie de 5 instrumente gratuite si eficiente pentru activitatea pe care o ai.

Cum sa iti administrezi planurile si proiectele? Atunci cand lucrezi pe cont propriu ai nevoie de agenda. Este indispensabila. Pentru a-ti organiza cat mai bine zilele pline de sarcini de tot felul, poti folosi agenda de la Google. Este gratuita si vine cu o multime de functionalitati- mode planning, partajare, impresii, suprapunere de mai multe agende, remindere sub forma unor mailuri sau pop-ups, administrarea sarcinilor. Chiar si cand esti plecat iti poti accesa agenda si sa faci animte schimbari. O multime de parametri reuniti pentru ca sa iti faciliteze organizarea si pentru ca tu sa iti optimizezi cat mai bine o saptamana plina.

Cum poti sa iti organizezi ideile? Realizarea de organigrame sau harti euristice nu este la indemana oricui. Cu instrumentul Xmind ai posibilitatea sa faci planuri si scheme extrem de simplu. Iti poti personaliza ideile si sa le clasezi asa cum vrei. Ai si oportunitatea de a crea, de a administra si de a partaja ideile cu clientii tai. Iti poti sintetiza aici si prezentarile.

Cum poti retusa si imbunatati aspectul unei poze? Pozele te ajuta sa prezinti un lucur intr-un mod creativ, sa prezinti niste informatii integrate intr-o ilustratie si sa comunici intr-un mod mai atractiv. Iti vin in ajutor niste instrumente:

-         Colourlovers- o paleta de culori propuse si direct accesibile in format Photoshop, CSS, etc.

-         Pixlr- un editor de poze onlin extrem de intuitiv.

-         Prezi-niste prezentari extrem de dinamice.

Cum poti converti niste fisiere foto? Exista ClipConverter, un program gratuit si online. Te ajuta sa extragi un video prezent pe orice site si sa il obtii intr-un format standard. Il poti folosi pentru site-uri precum YouTube, Google Video, DailyMotion, MyVideo, etc. Este de ajuns daca dai copy paste la link si dai click pe continue. Poti viziona apoi video-ul pe smartphone, pe calculator sau sa il urci la tine pe site. Mai ai la idemana si alte programe precum – keepVid, Any Video Converter sau Freemake.

Cum poti sa fii mereu in alerta? Este indispensabil pentru un freelancer sa fie mereu in alerta si sa stie mereu tot ceea ce se intampla. Trebuie sa fii la curent cu actualitatile, cu ofertele de proiecte sau sarcini pentru liberi profesionisti, cu publicatiile despre un subiect care te intereseaza, ce fac concurentii, etc.

Care sunt instrumentele care iti vin in ajutor:

-         Google Alerts.

-         Alerti.

-         Pickanews.

-         Reviewpro.

-         Mention care este o alternativa la Google Alerts.

-         Tagboard care permite cautarea de hashtags prin intermediul tuturor retelelor sociale. Comments