5 solutii in cloud gratuite pentru freelanceri

  • Public
By Administrator 2274 days ago

Cloud computing inseamna accesul la niste resurse informatice care sunt ipartajate si configurabile via o reteta de telecomunicatii. Inseamna si dematerializarea infrastructurii informatice- programe si date.

Daca esti freelancer, trebuie sa stii ca aceste servicii sau instrumente s-ar putea dovedi a fi foarte eficiente si ar putea raspunde foarte bine nevoilor tale mai ales daca nu ai un birou fix.

Hadeti sa studiem in acest articol 5 solutii oferite de cloud computing. Acestea se pot transforma in niste veritabile atuuri pentru un liber profesionist.

Google Drive- share de fisiere online. Un serviciu care iti permite sa stochezi si sa dai share la unele fisiere. Iti permite sa sincronizezi, sa dai share si sa modifici datele intre mai multe calculatoare si/sau intre mai multi utilizatori. Poti avea acces la datele care sunt stocate online sau prin sincronizarea pe un terminal. Un instrument care iti permite si sa salvezi si sa vizualizezi mai multe formate online. Acestea sunt:

-         fisiere cu imagini - JPEG, PNG, GIF, TIFF, BNP.

-         fisiere video- WebM, MPEG4, 3GPP, MOV, AVI…

-         fisiere text- TXT) Microsoft Word (Doc si Docx), Excel (XLS, XLSX), PowerPoint (PPT, PPTX).

-         Apple page, True Type, XML Paper Specification, Adobe Illustrator, Photoshop...

Daca folosesti acest progam in cloud, vei putea sa iti administrezi zilniz activitatea si sa optimizezi si urmarirea unor clienti sau proiecte la care lucrezi. Poti sa dai share la unele documente si sa lucrezi chiar in timp real pe acelasi fisier online.

Dropbox- o aplicatie pentru stocarea online. Dropbox este o aplicatie de stocare online a unor fisiere multi-platforma- Windows, Mac, Linux, iPhone, Android, etc. Este gratuita, usor de folosit si accesibila de pe orice navigator web.

Un serviciu care te ajuta sa arhivezi sau sa sincronizei unele fisiere online sau sa le partajezi cu alti utilizatori sau cu alte calculatoare. In sarcinile tale zilnice de freelancer, poti sa partajezi documentele usor cu partenerii tai comerciali.

Owncloud- este un serviciu similar cu Dropbox care te ajuta sa ai propriul tau server cloud pentru a pastra datele tale intacte. Este rezervat dezvoltatorilor web.

Evernote- un alt serviciu online pentru stocarea in cloud orice continut de pe web. Il poti instala pe orice suport informatic. Te ajuta sa inregistrezi orice tip de continut. Atunci cand iti cauti notele pentru a le arhiva, este de ajuns un cuvant cheie. Nu vei mai avea neovie de post-it.

Freedcamp- gestionarea unui proiect in cloud. Iata un instrument care iti va permite sa administrezi totul mai usor in activitatea ta de liber profesinsit. Este o platforma de gestionare de proiecte web complet gratuita care reia functionalitatile unui basecamp printre care si:

-         todo.

-         timetracking.

-         milestones, deadlines.

-         gestionarea fisierelor.
 
 Comments