Cele cinci chei ale redactarii unei note de intentii

  • Public
By Administrator 3659 days ago

Nota de intentie reprezinta un document adresat unui client sau unui potential client si redactat de catre o firma sau de catre un profesionsit – un freelancer, auto-antreprenor, etc. Aceasta se foloseste pentru a vorbi despre intentiile sale si despre ideile sale de dezvoltare. Aici de defineste in mod clar si proiectul si actiunile, dar si metodele care vor duce la realizarea sa.

Nota de intentie este si un instrument important mai ales pentru un freelancer. Pentru a fi cat mai eficient si pentru a-ti atinge tintele iata care sunt cele cinci elemente fundamentale de respectat care trebuie sa fie respectate atunci cand o redactezi.

Cele cinci elemente de baza ale unei bune note de intentie. O nota de intentie este un text care se bazeaza pe urmatoarele puncte:

Clientul. Se afla in mijlocul oricarei strategii de marketing. Trebuie sa stapanesti contextul pietei sale si al mediului sau concurential pentru a-i demonstra ca ii cunosti problemele si ca ii poti furniza si solutiile adecvate.

Fa un « efort » editorial. Aici trebuie sa analizezi care sunt Fortele, Oportunitatile si Riscurile si pentru a evalua cat mai bine sansele de succes ale proiectului, pentru a arata si a face sa fie evidenta axa intentiilor tale.

Exprimarea. Sa ai niste idei bune este bine. Sa stii cum sa le exprimi si mai bine. Din aceste motive trebuie sa fii un bun pedagog si sa stii cum sa iti exprimi intentiile. Trebuie sa eviti pe cat posibil acronimele, exprimarile tehnice sau substantivele proprii care ar putea face dificila intelegerea. Trebuie sa scrii intr-o maniera cat mai simpla cu putinta pentru ca nota ta de intentie sa fie accesbila pentru toata lumea.

Referintele. Sunt cele care vin cu mai multa greutate si credibilitate pentru continutul pe care il redactezi. Din acest motiv trebuie sa vii si cu mentionarea rezultatelor unor studii si ale cercetarilor obtinute in alte sectoare de activitate. Poti incerca sa cauti niste surse pe slideshare.net de exemplu.

Prezentarea. Nu trebuie sa fii exhaustiv dat nici prolix, adica succint. Trebuie sa scrii o nota de intentie de maximum 500 de cuvinte in care sa vorbesti despre competentele si despre abilitatile tale. Trebuie mai ales sa prezinti unele competente care sa fie in concordanta cu cerintele de pe piata, care sa faca fata noilor exigente. Trebuie sa propui si solutii inovative care sa ii incite pe clienti sa gaseasca in tine persoana care sa ii ajute de fiecare data.

O data ce redactarea notei de intentie este gata trebuie sa faci ca mesajul sa fie cat mai accesibil si sa alegi un suport adecvat. Documentul trebuie sa poate sa fie citit atat pe hartie cat si pe ecrane dar trebuie si sa se poate transfera la alte persoane. Pentru asta, coordonatele tale dar si profilele de pe reteaua sociala trebuie sa fie mereu mentionate. Comments