Cum sa creezi si sa optimizezi un cont profesional de Twitter

  • Public
By Administrator 3247 days ago

Internetul este un instrument ideal de comunicare care nu inceteaza sa evolueze. Twitter este o retea sociala care permite profesionistilor si freelancerilor sa prospecteze terenul si sa isi gaseasca si noi clienti.

Twitter este un instrument de microblogging care permite oricui sa publice in timp real mesaje – tweets de maximum 140 de caractere.

Care este utilitatea retelei sociale Twitter pentru un liber profesionist? Twitter te ajuta sa comunici imediat si pe scurt cu oricine din comunitatea ta. Este deci un canal important pentru un freelancer deoarece devine un must have pentru niste actiuni de personal branding. Si asta deoarece:

-         este o modalitate eficienta de a dezvolta o retea de contacte si de a comunica cu privire la cunostinte, indemanare si activitati.

-         te ajuta sa iti urmaresti concurenta.

-         este un instrument foarte eficient pentru a gasi noi clienti.

Sfaturi pentru optimizarea unui cont de Twitter. Pentru a avea un cont de Twitter cat mai optimizat si pentru a-ti mari sansele la succes, iata cateva sfaturi:

-         trebuie sa dai share la profil. Este foarte important sa distribui linkul cu profilul tau de Twitter pe mai multe canale sau suporturi de comunicare disponibile. Trebuie deci sa il adaugi la mai multe profile, la semnatura pe forumuri, pe bloguri si pe site-ul tau web.

-         trebuie sa fii selectiv si precis. Trebuie sa favorizezi niste tweets care sa te faca sa vrei sa le distribui mai departe. Un tweet are trei obiective – sa fie citit, sa se dea click pe el si sa fie distribuit. Nu ezita sa adaugi unele informatii complementare inserand un link in tweet.

-         trebuie sa fii cat mai rapid sau instant. Ideal ar fi sa iti accesezi contul de pe niste aplicatii Android. Contul tau va suscita mai mult interesul si vei avea mai multe sanse pentru retweets daca difuzezi o informatie pe care cei care te urmaresc nu au mai vazut-o niciunde altundeva.

-         trebuie sa fii optimizat. Asta tine de utilizarea unor aplicatii precum bit.ly care iti permit sa scurtezi linkurile si sa castigi mai multe caractere in mesajele tale. Nu uita ca sunt limitate la 140 de caractere.

-         trebuie sa fii ambitios. Pentru a mari sansele tale de succes nu uita sa interactionezi cat mai mult cu celelalte persoane de aici pentru a da impresia unui profil interesant, original si bine structurat.

-         trebuie sa fii si exclusiv. Trebuie sa faci ca unele informatii sa devina disponibile doar pe contul tau de Twitter pentru a invita internautii sa vina cat mai des pe profilul tau si pentru a avea cat mai multi followers.

Numeroase aplicatii sunt disponibile pentru a te face sa castigi mai mult timp si pentru a-ti simplifica viata:

-         SocialBro care te ajuta sa analizezi in timp util prezenta si statistica celor care te urmaresc. Permite si alegerea unui moment ideal pentru un tweet. O informatie precisa pentru a optimiza vizibilitatea.

-         HootSuite- care functioneaza si cu LinkedIn, Facebook sau Google+ ceea ce iti permite multiplicarea vizibilitatii posturilor tale. Comments