Esti freelancer? Iata 9 sfaturi pentru tine

  • Public
By Administrator 3197 days ago

Munca de freelancer te ajuta sa te pui la adapost de toate constrangerile legate de munca la birou. Un liber profesionist nu mai trebuie sa se confrunte cu aglomeratiile, cu poluarea, cu un orar supraincarcat, cu presiunea, cu stresul, cu un sef super stresant… dar cu toate aceste avantaje, un freelancer are nevoie de o organizare zilnica riguroasa pentru a reusi.

Iti venim in acest articol in ajutor cu cateva sfaturi pentru a maximixa eficienta in tot ceea ce faci si pentru a pastra o motivatie optimala.

Cum poti reusi deci cand muncesti de acasa? Munca unui liber profesionist este similara cu cea a unui salariat cu cateva diferente insa. Un liber profesionist trebuie sa isi creeze niste conditii ideale de munca pentru a fi cat mai productiv. Pentru asta iata 10 sfaturi de care trebuie sa tii cont neaparat.

Fa diferenta intre munca si viata domestica. Nu vei reusi sa obtii cele mai bune rezultate daca trebuie sa lucrezi si sa te ocupi de copii in acelasi timp. Si sa mai faci si unele treburi menajere in acelasi timp. Ideal ar fi sa creezi un mediu cat mai productiv si motivant folosindu-te de o incapere a casei pe post de birou sau de un spatiu din casa dedicat in intergime muncii tale. Masa din sufragerie pe care o folosesti pentru micul dejun nu este o optiune prea fericita.

Creeaza conditiile unui birou. Productivitatea depinde si de ergonomia cadrului de munca. Ideal ar fi sa folosesti piese de moblier si echipamente confortabile si ergonomice care sa iti permita sa te concentrezi mai mult timp.

Scapa de lucrurile in plus. Unele obiecte iti pot supraincarca biroul si spatiul de munca si pot crea un fel de dezordine care dauneaza spiritului si care scade concentrarea. Evita mormanele de carti sau de hartii sau cablurile care sunt peste tot.

Foloseste si un echipament adecvat. In unele cazuri pentru un freelancer este indispensabil sa lucreze cu 2 monitoare. Pentru a nu pierde timp inutil trebuie sa folosesti calculatoare care sunt aduse la zi si un furnizor de servicii cat mai bun.

Alege un decor stimulant. Inspiratia si motivatia pot sa vina de peste tot si de niciunde. Biroul trebuie sa contina niste elemente stimulante cum ar fi afise, postere sau poze…

Alege si unele suporturi vizibile. Nu ezita sa iti scrii si ideile pe un supoit vizibil. Le vei putea tria si organiza apoi mai tarziu. Te poti folosi si de un calendar pentru a marca datele importante si unele dead-lines.

Pune plante in birou. Iata o idee nu tocmai rea. Birou va avea un aspect natural si iti va conferi o stare de bine. Oxigenul si prospetimea plantei iti vor putea conferi si mai mult tonus.

Asculta muzica atunci cand lucrezi. Iata o alta buna idee in ciuda ideilor preconcepute. Muzica destinde si actioneaza pozitiv asupra spiritului.

Da dovada de responsabilitate. Trebuie sa respecti programul, sa nu pierzi timpul si sa te mobilizezi mereu. Tu esti propriul tau sef si nu uita ca time is money. Comments