Potentialul social marketingului pentru freelanceri

  • Public
By Administrator 4020 days ago

O veritabila satisfactie pentru freelanceri este perioada in care isi dau seama ca cei pentru care lucreaza le apreciaza munca si ca recomandarea prin viu grai poate sa functioneze. In acest fel acestia isi pot mari reteaua. Este un lucru incontestabil faptul ca o retea puternica este un veritabil avantaj pentru toate firmele. Cel mai adesea se presupune faptul ca liberii profesionisti pot lega multe contacte noi prin intermediul Internetului dar in realitate foare multi freelanceri nu isi pot promova asa cum trebuie reteaua lor sociala. 

O puternica retea sociala se poate obtine prin intermediul a doua etape principale – mai intai este vorba despre a intra in contact cu persoanele « bune » cu care trebuie si apoi sa intretii aceste relatii si sa le intensifici. Trebuie sa ai in minte urmatorul obiectiv – aceste persoane trebuie sa fie generatoare de venituri. Deci cel mai important lucru nu este marimea retelei tale ci frecventa interactiunilor si a discutiilor cu membrii.

Trebuie si sa furnizezi continut in mod constant, fie sub forma unor experiente personale, a unor situatii din viata de zi cu zi, fie sub forma unor idei cu privire la proiectele la care lucrezi. Un sfat avizat este cel mai adesea foarte apreciat in cadrul unei retele.

Retelele sociale- o sursa de oportunitati. Aici nu ne limitam doar la Facebook sau Twitter, Xing ci si la alte platforme precum YouTube, Flickr sau SlideShare care sunt si ele utile pentru freelanceri. Acestea ajuta nu numai la stabilirea de noi contacte, la intalnirea de noi persoane, la folosirea comunitatii pe post de veritabila resursa ci si la facerea unei mici publicitati.

Pentru a-ti face o intrare reusita aici iti prezentam o strategie in patru etape. Trebuie sa incepi prin a observa si a invata care sunt caracteristicile retelei. Aceasta etapa permite freelancerilor sa aiba o prima impresie cu privire la platforma, sa se familiarizeze cu interfata si cu centrele de interes ale utilizatorilor.

A doua etapa- separarea continutului existent de ceea ce vei aduce tu ca noutate. Aici poti sa dai share la unele intrebari din domeniul tau sau trucuri si sfaturi ale freelancerilor. Urmatoarea etapa este dialogul. Trebuie sa isi faci simtita prezeta pe net- comentarii pe bloguri, discutii pe forumuri. A patra etapa – difuzarea propriului continut. Aici un blog este de mare ajutor.

Probabil ca in activitatea ta de freelancer ti-ai dat seama ca totul se bazeaza pe relatia de incredere dintre tine si clienti. Pe retelele sociale liberii profesionisti pot comunica intre ei dar trebuie sa aiba mare grija sa patreze mereu o buna imagine despre ei.

Ai grija insa si la gestionarea timpului. Ca freelancer stii foarte bine ca este extrem de important. Ai grija ca retelele sociale sa nu iti manance prea mult timp. Poti sa consacri 15 minute sa comentezi articolele care te intereseaza, sa urmaresti pe cineva pe Twitter, etc. Vei descoperi cu siguranta unele instrumente care sa te intereseze si care te vor ajuta sa te angajezi in dialoguri interesante cu cei din comunitatea ta. 



Comments