• Blogs
  • Administrator
  • 5 modalitati de a evolua in calitate de freelancer si de a iti gasi noi clienti

5 modalitati de a evolua in calitate de freelancer si de a iti gasi noi clienti

  • Public
By Administrator 2191 days ago

De cat timp evoluezi in domeniu ca freelancer? Chiar daca nu faci asta decat de cativa ani, cu siguranta ca ai remarcat daca ai evoluat sau in ce maniera s-a schimbat domeniul tau de activitate.

Sa luam de exemplu cazul unui jurnalist freelancer. La inceput, publicatile sale erau niste articole lungi, intr-un limbaj foarte elevat apoi au evoluat in niste publicatii digitale mai rapide si mai scurte pentru a deveni azi o actualitate instantanee, informativa postata sub forma unor micro articole.

Toate profesiile sunt atinse de noile tehnologii si retelele sociale. Pentru a ramane cat mai sus in acest domeniu si pentru a gasi cat mai multi clienti trebuie si sa te adaptezi acestor schimbari.

Nu trebuie insa sa investesti o cantitate enorma de timp sau de bani. Iti prezentam aici 5 modalitati prin care poti evolua in calitate de freelancer intr-o epoca in care care totul se schimba cu viteza luminii.

Anticipeaza urmatorul fenomen. Trebuie deci sa ai un al saselea simt cat mai dezvoltat. Trebuie sa fii capabil sa evaluezi utilitatea unei noutati, sa le explorezi doar pe cele care te pot ajuta cu adevarat in activitatea ta. Cel mai mult ar trebui sa te folosesti de strategia probloema/solutie.

Gandeste-te la o problema specifica pe care o intalnesti in activitatea ta, cum ar fi de exemplu, gestionarea unor anumite sarcini sau luarea de note pentru a deveni mai eficient. Cuata o aplicatie mai apreciata, bine notata recomandata de mai multi utilizatori pentru a rezolva problema. Poate ca nu e cea mai noua, cea mai in tendinte si vei reusi sa stapanesti noile platforme care iti vor fi de mare folos.

Investeste si o parte din venituri in afacerea ta. Imagineaza-ti un magazin care nu vinde decat supa la conserva. Ai merge des in acest magazin? Ar face profit pe perioada estivala? Ce s-ar intampla daca supa nu ar mai fi la moda? Bineinteles, ca este vorba despre un exemplu extrem dar iti aduce aminte repede si eficient de importanta diversificarii afacerii tale. Trebuie sa te gandesti daca dispui de un portofoliu destul de variat pentru a atrage cat mai multi clienti si gandeste-te mereu si mereu la noi modalitati de a-ti valorifica competentele. Poti deveni mentor, coach sau sa tii conferinte pentru a castiga mai mult. Cu banii castigati poti face mai multe pentru afacerea ta.

Gandeste-te din nou la visul tau. Ce aveai in minte atunci cand ai inceput in calitate de freelancer? Erai atras de libertatea creativa pe care il oferea acest domeniu? Orarul flexibil sau castigurile financiare? Chiar daca visele nu erau realiste studiaza-le pentru a–ti recentra obiectivele.

Incearca ceva complet diferit. Daca activezi in domeniul graficii si a crearii de logo-uri ai putea de exemplu sa creezi un blog in care sa iti prezinti serviciile in calitate de web designer. Vei putea iesi astfel sa iesi din rutina si pe termen scurt sa te axezi pe activitatea care iti place cel mai mult.

Continua sa inveti. Cu un program flexibil iti poti dezvolta cunostintele fara probleme. Poti asista la o conferinta, sa mergi la unele cursuri sau sa urmezi o formare on line. Cauta in jurul tau orice oportunitate care iti poate fi de folos.

 Comments