Liber Profesionist pe Internet sau Antreprenor Online

  • Public
By Administrator 4095 days ago

Vrei sa debutezi, sa iti « faci intrarea » pe Web si ai nevoie sa faci bani cat mai mai repede cu putinta? Ai destul timp liber si ceea ce castigi nu te multumeste deloc? Sau poate ca nu ai deloc un loc de munca. Ai un blog dar inca nu iti aduce castiguri? Cu siguranta ca te simti putin descurajat si vrei sa abandonezi totul si sa cauti de lucru. Cu siguranta ca te regasesti printre aceste randuri. Fii bine venit atunci deoarece articolul acesta este pentru tine.

Vei descoperi in acest articol ce este de fapt un liber profesionist, care sunt punctele forte si punctele slabe ale acestei activitati, unde poti gasi contracte sau proiecte in calitate de freelancer dar si cateva sfaturi practice care iti vor fi cu siguranta de ajutor.

Ce este un liber profesionist?

Un liber profesionist este o persoana care efectueaza o sarcina, care lucreaza la anumite proiecte pe baza unui contract sau contra unei anumite sume. Cu alte cuvinte, te folosesti de competentele si de cunostintele tale pentru a lucra pentru cineva, la anumite proiecte si esti si platit pentru asta.

Cele mai raspandite activitati ale unui freelancer sunt:

- redactarea de articole sau content writing. Adica producerea de continut pentru un blog sau pentru un site. Aici esti platit in functie de numarul de cuvinte.

- crearea de site-uri sau de bloguri. Un tarif de negociat cu clientul. Pretul poate varia in functie de lucrurile cerute si sarcinile de efectuat.

- proiecte freelance SEO. Este vorba despre rescrierea unor articole pentru a fi cat mai bine pozitionate din punct de vedere SEO. Poate fi vorba si despre inscrierea unui site sau a unui blog in directoare sau in motoarele de cautare. De fapt aici toate tehnicile sunt posibile pentru a imbunatati pozitia unui site si pentru a-l aduce in primele locuri in motoarele de cautare.

- crearea unui logo sau alte sarcini ale unui designer.

- crearea unui site pentru vanzari.

Activitatea de liber profesionist rimeaza si cu activitatea de asistent virtual cu singura diferenta ca acesta din urma are un orar bine stabilit. Si ca acesta este platit cu ora in timp ce un freelancer este platit pe proiecte.

Avantaje. Bineinteles ca atunci cand iti gasesti multe proiecte veniturile incep sa se rotunjeze. Ai o anumita flexibilitate, nu ai sef cui sa dai socoteala. Ai si o libertate de organizare atat in viata personala cat si in cea profesionala. In plus, iti vei construi un parcurs profesional foarte bogat si poti si sa alegi pentru cine lucrezi.

Pe langa avantaje, trebuie sa te gandesti si la dezavantaje sau daca esti facut pentru asta in ciuda lor. In primul rand aceasta activitate iti va lua mult timp mai ales daca esti la inceput si nu esti obismuit. Iti vei lasa deoparte si propriile proiecte sau hobby-uri pentru a castiga mai multi bani. Trebuie sa incerci insa sa mergi cu ele in paralel. Trebuie si sa stii cum sa iti pastrezi motivatia pentru a fi cat mai activ si pentru a castiga cat mai multi bani.

Unde poti gasi proiecte? Foarte usor- pe congrazie.ro sau pe zerodesk.ro.



Comments