Cum devin freelancer in 6 lectii

  • Public
By Administrator 3764 days ago

Cum devin freelancer? Iata o intrebare pe buzele multora dintre noi. A deveni freelancer inseamna sa ai multa libertate pentru a-ti planifica zilele de lucru. Dar ai nevoie si de multa disciplina si planificare.

Sa te lansezi drept freelancer inseamna si ca trebuie sa iei cele mai bune decizii pentru a reusi in domeniul freelancingului.

Stabileste un plan de afaceri – un business plan. Iata primul lucru de facut atunci cand vrei sa incepi sa lucrezi ca si freelancer. Chiar daca ai toate informatiile in cap trebuie sa le pui si pe un suport – pe hartie sau pe calculator. Un lucru care iti va permite sa avansezi mai usor.

Acest lucru nu numai ca te va forta sa te gandesti la provocarile posibile si problemele care pot sa apara dar si sa gasesti solutii chiar inainte ca acestea sa apara. Acest lucru iti va si facilita lucrurile. Mai ales daca ai nevoie si de ajutor din partea partenerilor tai sau a potentialilor investitori.

Foloseste niste programme gratuite. Sa fii un freelancer poate fi si o provocare pe plan finaniciar. Alegand unele programme gratuite pentru a executa sarcinile te va ajuta sa dimimnuezi taxele de debut.

Invata sa spui Nu. Un freelancer profesionist este in primul rand si unul care stie sa zica Nu. Daca nu ai timpul necesar sa lucrezi la un proiect al unui alt client atunci cand ai mai multe proiecte in derulare este important sa spui Nu.

Poate ca nu va aprecia refuzul dar este mai bine asa deoarece lucrurile pt degenera. Daca spui Da mai multor clienti in acelasi timp si nu vei reusi sa respecti termenele limita sau sa faci un lucru de calitate vei ajunge sa iti pierzi unii clienti si poate ca si pe cei mai fideli.

Creeaza un site web sau un blog. Suntem in era Internetului. In consecinta un site web sau un blog pentru a-ti promova activitatea sunt imperative pentru a avea succes. Daca ai un site sau un blog este un lucru extrem de avantajos. Nu numai ca te face sa fii mai profesionist dar iti permite si sa ai unii clienti noi.

Multe persoane apeleaza la Internet pentru a-si cauta persoane pentru diferite joburi. Si daca ai un site sau un blog poti publica pe el in mod regulat articole de calitate sau alte lucruri legate de activitatea ta.

Creeaza un portofoliu. Potentialii tai clienti isi vor putea da astfel seama daca munca pe care o prestezi corespunde exigentelor lor. Crearea unui portofoliu iti poate maixima sansele. Exista multe tehnici pentru acest lucru. Cel mai simplu este sa realizezi gratuit unele taskuri pentru alte persoane. Le poti cere si unele referinte. Acestea pot motiva si unii clienti mai indecisi.

Cauta si gaseste de lucru. Daca vrei sa devii un freelancer, trebuie sa inveti bazele marketingului on line. Unde se afla clientii potentiali ? Ce site-uri viziteaza de obicei? Cauta-i si prezinta-le o oferta de nerefuzat. Pentru asta trebuie sa analizezi si strategia concurentilor. Care le sunt atuurile si slabiciunile, cum te poti diferentia de ei?

Trebuie si sa intretii o relatie solida cu clientii tai pentru a-i fideliza si pentru a te recomana celorlalti.

Sa devii freelancer inseamna si sa inveti in continuu pentru a fi cel mai eficient. 



Comments