Cum sa reusesc in activitatea mea de freelancer?

  • Public
By Administrator 3116 days ago

Esti freelancer si nu stii de unde sa incepi sau cum sa iti dezvolti activitatea? Iti venim in ajutor cu un mic ghid care iti poate fi de folos.

Trebuie sa stii sa iti asculti clientii. Iata cheia. In reactiile sale, in intrebarile sau in lipsa intrebarilor sale exista uneori un proiect, o idee care asteapta sa fie pusa in practica. Trebuie deci sa stii sa citesti printre randuri, sa il chestionezi, sa vii cu ideile tale...

Smartphone, Twitter, WordPress, Photoshop... Fiecare freelancer ar trebui sa aiba o platforma, propria sa platforma, propriul sau spatiu unde sa isi puna in valoare competentele. Poate fi vorba de Facebook, de un cont de Twitter, intalniri, un mailing-list, nu prea conteaza. Importanta este sa detii o platforma pentru a-ti cristaliza portofoliul si experienta.

Pune-ti in valoare competentele. Cu niste articole scrise pe blog in mod regulat, de cea mai buna calitate si o activitate pe Twitter mai serioasa. Exista bineinteles si alte feluri, modalitati, dar ideea este aceeasi. Trebuie sa dai dovada de seriozitate in activitatea ta pentru a fi considerat un bun profesionist, pentru a-ti crea o cat mai buna imagine. Este indispensabil.

Ai grija si de imaginea ta. Daca lucrezi de acasa cu siguranta ca nu iesi din clasica combinatie blugi si tricou. Dar daca mergi la o intalnire mai importanta sau la un veniment daca esti in tricou si in blugi nu pari la fel de competent decat daca ai fi imbracat in camasa si costum. Pentru a fi considerat deci un profesionist trebuie sa te comporti ca atare chiar daca ai impresia la inceput ca joci un rol.

Dificultatea este urmatoarea – trebuie sa gasesti un echilibru intre personalitatea ta si felul in care te comporti si te imbraci. Trebuie sa ajungi sa ai o imagine integra despre sine si sa trasmiti in acelasi timp imaginea pe care ti-o doresti.

Congrazie.ro. Este un site din ce in ce mai vizitat de freelanceri si de recrutori. Deci ai face bine sa nu il neglijezi.

Analizeaza-ti pozitia SEO. Unele persoane nu trebuie sa faca niciun efort atunci cand vine vorba despre pozitia lor. Au muncit mult si se vede. Ia si tu exemplul.

Leaga anumite parteneriate cu freelancerii care au o activitate complementara. Am putea vorbi despre graficieni, fotografi, despre front end developpers sau alti freelanceri din alte domenii. Poti face asta fie pentru a lucra impreuna fie pentru a va recomanda la clientii cunoscuti deja.

Ai scris un articol pentru freelanceri? Fa-l cunoscut. Si fa-ti cunoscut si anunutul cu serviciile tale pe congrazie.ro.

 

Alte articole similare:

http://congrazie.ro/blog/view/20686/cele-6-reguli-de-aur-ale-freelancer-ului

http://congrazie.ro/blog/view/20530/care-sunt-instrumentele-indispensabile-ale-unui-freelancer

http://congrazie.ro/blog/view/20250/de-ce-trebuie-un-freelancer-sa-detina-un-blog

 Comments