Care sunt instrumentele indispensabile ale unui freelancer?

  • Public
By Administrator 2141 days ago

A fi un freelancer, nu este un lucru care se improvizeaza. Intre gestionarea timpului si unele proiecte de dus la bun sfarsit sau unele intalniri, dar si eforturile de a deveni vizibil, iata un tur al instrumentelor indispensabile ale unui freelancer.

Trebuie sa te faci cunoscut pe Web. Este principala dificultate si o conditie majora pentru ca un freelancer sa poata sa inceapa. Cum sa te faci cunoscut? Cum sa castigi rapid in vizibilitate cu un buget care este cel mai adesea limitat?

Un site Web pare deci un lucru indispensabil in aceste conditii date. Cum sa te faci cunoscut fara sa fii prezent pe world wide web? Cu foarte mici exceptii, toti freelancerii isi doresc sa isi faca cunoscuta prezenta pe web. Sa ai un site este bine, sa generezi trafic, este si mai bine. Aici este dificultatea pentru cei mai multi dintre antreprenori. Trebuie sa castige noi legaturi si noi contacte prin intermediul webului. Blogul este in acest caz o solutie foarte potrivita. Este foarte simplu de realizat atata timp cat ai timp pentru el. Blogul se poate cu putine eforturi transforma in cel mai bun ambasador al tau.

Retelele sociale pot fi si ele de real folos pentru transmiterea unor informatii. Nu neglija deci Facebook, Twitter sau Google +. Si retelele profesionale precum Linkedin sau Viadeo pot fi de ajutor. Nu trebuie insa sa folosesti toate retelele profesionale. Bineinteles ca nu. Trebuie sa te gandesti bine care iti este tinta si studiaza care este comportamentul acesteia. Vrei sa devii cunoscut pentru marele public? Folosete-te de Facebook in acest caz.

Fa-te cunoscut si pe plan local. Este inca un lucru important pentru un freelancer. Fa parte din toate cluburile de antreprenori, ia parte la intalniri si creeaza-ti propria retea. Intalnirile de genul acesta iti pot aduce primele contracte sau proiecte si pot participa la imbunatatirea notorietatii tale.

Gandeste-te sa iti faci si unele carti de vizita. Dar trebuie sa fie unele mai speciale care sa te scoata din anonimat. Online poti folosi carti de vizita virtuale.

Instrumente pentru a te putea organiza mai bine. Un freelancer trebuie sa fie cat mai organizat deci gadgeturile actuale sunt de mare folos. Laptop, smartphone, telefon fix si mobil, un mail profesional, etc. Trebuie sa te gandesti la toate acestea in prealabil si sa le folosesti cat mai coerent pentru a fi cat mai eficient.

Intrumentele de care trebuie sa dispuna un freelancer sunt destul de numeroase. Unele sunt gratuite, pentru altele trebuie sa plateasca si in fata multiplelor obiecte puse la dispozitia sa acesta trebuie sa stabileasca care ii sunt nevoile reale. Astfel va reusi sa dea ce e mai bun din el si sa isi faca din ce in ce mai multi clienti. Nu uitati nici de site-urile unde va puteti prezenta oferta si portofoliul.

 Comments