Log in

Dorel Oprisan

De ce sa lucrezi cu un freelancer- 5 avantaje

  • Public
By Dorel Oprisan 2267 days ago

Firmele, afacerile de tip start-up sau cei care se angajeaza pur si simplu in niste proiecte noi au cel mai adesea nevoie de niste experti calificati in unele domenii, cum ar fi crearea unor site-uri internet sau dezvoltarea unor aplicatii pentru mobil, furnizarea de continut digital, advertising, procesare grafica, fotografie, etc. alte servicii freelancing.

Exista o solutie foarte la indemana – externalizarea. Acestia pot face apel la un freelancer de pe site-ul congrazie.ro pentru a efectua toate aceste sarcini precise. O experienta care se poate dovedi a fi extrem de interesanta si fructuoasa pentru ambele parti. Sa vedem si de ce insa.

Flexibilitatea. Un freelancer este propriul sau patron. Astfel, acesta nu are un birou oficial si se poate adapta extrem de usor noilor conditii de lucru. Poate lucra extrem de usor atat de la biroul celui care l-a angajat cat si foarte bine din confortul propriei sale case.

De asemenea, un freelancer, fie ca vorbim despre un webmaster sau grafician de exemplu, lucreaza independent, nu trebuie sa respecte un anumit orar si isi face propriul sau orar de respectat. Planningul se poate realiza in functie de proiectele la care s-a angajat. Si asta in timp ce in niste firme mari se pierde foarte mult timp pana se aproba sau valideaza anumite proiecte.

Costurile. Atunci cand se ia decizia sa angajezi un salariat, acest lucru aduce dupa sine o angajare pe lunga durata. Dar cu un freelancer, cel care lucreaza independent, se stabilesc anumite proiecte foarte bine determinate atat in ceea ce priveste termenii de misiune, timp cat si bani. Costurile sunt si mai scazute.

Competentele. Un freelancer este inainte de toate un expert in domeniul sau. Si cel mai adesea pasiunea pentru ceea ce face l-a facut sa exerseze o meserie ca independent. Priceperea sa corespunde capitalului sau principal si un freelancer este in continuu intr-un proces de formare si de perfectionare.

Reteaua. Unii sunt de parere ca ar fi mai bine sa se incredinteze un proiect mai mare unei echipe interne deja formate decat unui freelancer. Dar un freelancer lucreaza deja si foarte mult in echipa in general si intalneste foarte multi colaboratori cu ocazia proiecte sau misiuni. Acesta are astfel posibilitatea de a cunoaste si de a lucra cu un designer freelance daca este programator de exemplu sau cu un expert SEO daca lucreaza la dezvoltarea unor aplicatii Android.

Freelancerii sunt adaptabili si profesionisti si le face placere mereu sa dea sfaturile cele mai bune.

Motivatia sa ultima – satisfactia clientului. In mod evident, pentru un salariat satisfacerea clientului este primordiala. Dar este si mai importanta pentru un freelancer care este singur si care nu traieste din altceva decat din multumirea clientilor sai. Daca un client este multumit il va recomanda mai departe. De asta depinde viitoarele sale contracte atat cu el cat si cu altii. Este important astfel ca un freelancer sa inteleaga cat mai bine care sunt asteptarile fiecarui client deoarece un proiect reusit este o parte din marea sa placere si in acelasi timp cea mai mare reclama pe care si-ar putea-o face.

Un freelancer poate fi un excelent partener de lucru. Vino sa te convingi de asta. Comments