Cum se scrie un comunicat de presa corect (II)

  • Public
By Administrator 3869 days ago

Un comunicat de presa bun si corect trebuie sa aiba cateva lucruri cheie in el. Fara acele lucruri cheie comunicatul tau nu va transmite mesajul pe care trebuie sa il transmita.Care sunt elementele cheie intr-un comunicat?

Primul element cheie sunt chiar cuvintele cheie.Cuvintele cheie sunt foarte imporante pentru ca ele va ajuta la indexarea in Google. Trebuie sa folositi cuvinte cheie din titlu si primul paragraf.Cuvintele cheie trebuie sa te duca spre publicul tinta deci nu trebuie sa le neglijezi.

Linkuri spre siteul companiei sau spre siteul proiectului.Linkurile iti genereaza trafic pe site. Scrii descrierea firmei pui un link spre about, scrii cum te poate contact pui linkul spre contact.

Imaginile foto si video inserate in comunicatul de presa dau credibilitate, ajuta la consolidarea imaginii companiei. Filmulete de prezentare ajuta mult mai ales daca nu sunt lungi.

Comunicarea pe canalele social media este foarte importanta si trebuie inclusa in comunicat. Practic toate conturile pe social media trebuiesc trecute acolo asa oamenii stiu cum pot dialoga cu reprezentatii companiei. Conturile corporate sunt din ce in ce mai frecvente si au credibilitate in retelele sociale. Social media este foarte importanta in a construi imaginea unui brand.

Sunt patru elemente esentiale intr-un comunicat de presa pe care nu le puteti trece cu vederea. Sunt siteuri unde puteti posta gratuit comunicatele de presa iar de pe siteurile acelea se va face indexarea google, se fac legaturile cu social media.

Spor la scris comunicate de presa!Comments