10 lucruri de stiut ca freelancer incepator

  • Public
By Administrator 2573 days ago

Ca freelancer incepator trebuie sa stii 10 lucruri esentiale de care trebuie sa ti cont. Noi te sfatuim iar tu vei deveni un freelancer de succes.

1.Fa-ti intai un cont de paypall sau moneybookers pentru a putea sa primesti bani. Elance.com, odesk.com, freelancer.com iti cer toate un cont ( e si un mod de verificare a profilului tau) de paypall sau moneybookers( skrill) pentru a ti se face plata. De pe contul online poti transfera banii tai in contul bancar direct sau pe card.
2. Verificarea financiara este foarte importanta si necesara (contul bancar al tau, contul de paypall sau skrill) dureaza 5 zile. Practic metoda pe care ai ales-o sa fi platit va fi verificata pentru siguranta angajatorului dar si a ta.
3.Aplicarea la un job trebuie sa fie foarte la obiect si tehnica adica daca aplici pentru un post pe partea de writing , pai doar despre asta sa scrii chiar daca tu ai mai multe skiluri si stii sa faci si altele.
4.Invitatia pentru a aplica la un proiect este des intalnita mai ales cand esti incepator. Daca cineva te invita sa aplici pentru un anumit post, aplica cu incredere si tine cont de faptul ca cei invitati sunt privilegiati.

5.Alege domeniul care iti place.Stii engleza si iti place sa scrii? Alege writing and translations. Stii SEO si webdesign? Alege partea de IT.Ca freelancer poti alege unul sau mai multe domenii din care sa ai proiectele.
6.Completeaza-ti 100% si verifica-ti profilul iar verificarea o faci printr-un act de identitate sau cont pe skype unde vei vorbi cu cineva din echipa siteului de freelancing.
7. Fa-ti un cont pe skype, YM valid pe care sa intri zi de zi pentru a vorbi cu colaboratorii tai.
8.Mergi pe preturi mici la inceput nu te arunca sa iei un proiect cu preturi mari.La inceput sansele sa primesti proiecte sunt mici asa ca mergi mai bine pe pret mic la inceput pentru a avea proiecte.
9.Aplica doar la proiectele de care esti sigur ca te vei putea ocupa. Adica sa stii sigur suta la suta ca esti capabil sa le faci.
10.Respecta deadline-urile sau termenele limita. Gandeste-te ca termenul limita este foarte important, incearca sa te incadrezi in el chiar daca asta inseamna sa muncesti zi si noapte . Comments