Log in

All site questions

 • Administrator
  4024 days ago
  Questions (0)

  Pe site-ul nostru gasesti mai multe tipuri de Joburi, selectate din mai multe surse de pe Internet, sau postate in exclusivitate :

  1. In sectiunea All Jobsgasesti proiecte postate in exclusivitate pe site de Angajatori. Poti licita gratuit un buget pentru care esti dispus sa realizezi proiectul.

  2. In sectiunea Bookmarksgasesti proiecte preluate de pe Freelancer.com - cel mai mare site cu proiecte freelancer din lume. Este necesar sa urmati link-ul din anunt pentru a gasi proiectul pe Freelancer.com, dupa care va creati cont gratuit acolo si licitati bugetul pentru realizarea proiectului.

  3. In sectiunea Bookmarks - in afara de proiecte ( Freelancer.com), gasesti si Joburi, adica oferte de angajare cu carte de munca, selectate de pe net din mai multe surse.

  4. In sectiunea joburi.congrazie.ro am dezvoltat un motor de cautare, unde poti seta orasul si jobul cautat si obtii rezultate cu oferte de angajare de pe zeci de site-uri romanesti de joburi.

 • Administrator
  4024 days ago
  Questions (0)

  Congrazie.ro este Comunitatea Freelancer din Romania. Este util sa te inscrii in comunitatea noastra din cel putin 2 motive importante :

  - cauti joburi sau proiecte care te ajuta sa-ti completezi veniturile

  - te promovezi gratuit pe principalul site freelancer din Romania.

 • Administrator
  4025 days ago
  Questions (0)

  Care credeti ca este cel mai bun soft de traducere automata pentru limbile engleza/romana si/sau germana/romana ?

 • Administrator
  4164 days ago
  Questions (0)

  Buna ziua.

  As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de freelancer in domeniul IT. Daca desfasor o activitate, care consta in dezvoltarea de produse software personalizate, pentru unul sau mai multi clienti din afara tarii, iar in urma acestei activitati am un anumit venit, cum fac sa declar acel venit? Din cite am vazut, ar exista 2 posibilitati:

  A. Sa fiu inregistrat ca PFA sau II.
  B. Sa depun o declaratie (pina in luna mai a anului curent) cu veniturile realizate in anul precedent si sa platesc 16% impozit pe suma declarata.

  Varianta B ar fi ideala, dar nu stiu daca e posibila din punct de vedere legal. Am inteles ca exista anumite profesii care pot fi practicate independent, fara sa fie nevoie de PFA, dar nu sint singur daca profesia de programator se incadreaza.

  Problema cu varianta A ar fi ca activitatea se desfasoara cu clienti din afara, numai pe internet si numai printr-un intermediar. Ca sa fiu mai explicit, sa zicem ca eu fac 4 proiecte, pentru 4 clienti diferiti:

  un proiect de 200$, pentru clientul 1
  un proiect de 400$, pentru clientul 2
  un proiect de 100$, pentru clientul 3
  un proiect de 300$, pentru clientul 4

  In total 1000$. Clientii ii dau acesti bani intermediarului (care este o firma din strainatate - SUA sau Australia, de exemplu). Intermediarul isi opreste 10% comision si imi trimite mie restul, adica 900$, prin transfer bancar international. Deci nu sint tranzactii individuale, pentru fiecare client in parte. Asta inseamna ca eu, ca PFA, nu voi putea sa fac facturi pentru fiecare client, iar la Administratia Financiara voi putea dovedi veniturile realizate doar prin extrase de cont de la banca.

  Deci intrebarile ar fi:

  1. Pentru a plati impozit pe venit, este obligatoriu sa fiu inregistrat ca PFA/II sau e suficient sa declar, in fiecare an, veniturile obtinute in anul precedent?
  2. Daca e obligatoriu sa am PFA/II, sint suficiente extrasele de cont de la banca pentru a dovedi veniturile realizate?
  3. Pornind de la exemplul de mai sus: impozitul pe care il platesc eu se calculeaza in functie de ceea ce platesc clientii (adica 16% din 1000$) sau in functie de ceea ce primesc eu de la intermediar (adica 16% din 900$)?

  Multumesc.


 • Administrator
  4164 days ago
  Questions (1)

  Intrebare: Ce taxe trebuie sa plateasca un freelancer graphic designer/web designer din Romania care lucreaza cu firme din strainatate? Care este procedura in acest caz? Cum trebuie sa se inregistreze aceasta persoana: ca PFA?